Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Κούρδοι καταγγέλουν πως το Ιραν και η τουρκία συμφώνησαν να πολεμήσουν μαζί το PKK... Η Ισλαμική Φρουρά χτύπησε ήδη...!!!

Μία ημέρα αφότου το Ιράν και η Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις τους εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κ...


Μία ημέρα αφότου το Ιράν και η Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις τους εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και των φερόμενων θυγατρικών του, το Σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC) χτύπησε την Τετάρτη ορεινές περιοχές στα δυτικά του σύνορα στην περιοχή του Κουρδιστάν, κοντά σε τοποθεσίες που λειτουργούσαν μαχητές του PKK στο παρελθόν.




Σε κοινή δήλωση μετά από συνάντηση μεταξύ του Ιρανού Προέδρου Χασάν Ρουχάνι και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο συμφώνησαν ότι το PKK και το Κόμμα Ελεύθερης Ζωής του Κουρδιστάν (PJAK), καθώς και άλλες ένοπλες ομάδες που οι δύο χώρες απαγορεύουν ως τρομοκρατικές οργανώσεις, «είναι μια κοινή απειλή».

Η Τεχεράνη και η Άγκυρα «τόνισαν ότι εναπόκειται και στις δύο χώρες να χρησιμοποιήσουν πλήρως τους υφιστάμενους μηχανισμούς συνεργασίας ενάντια στις δραστηριότητες των στοιχείων PKK / PJAK και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στα κοινά σύνορα».

Τουρκία και Ιράν δήλωσαν ότι «θα λάβουν επίσης συντονισμένα βήματα για μια συνεργασία προσανατολισμένη στα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των κοινών επιχειρήσεων, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος», λέει η δήλωση, όπως δημοσιεύθηκε στο φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr στην Τεχεράνη.

Η συμφωνία σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, καθώς η Τεχεράνη το 2019 αρνήθηκε δημοσίως σε δύο περιπτώσεις ότι συνεργάστηκε με την Άγκυρα στις επιχειρήσεις της κατά του PKK. Στα τέλη του καλοκαιριού, η τουρκική και ιρανική κυβέρνηση και στρατιωτικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν και υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την ασφάλεια των συνόρων.

Το ΡΚΚ οδήγησε μια εξέγερση δεκαετίας ενάντια στο τουρκικό κράτος για την επέκταση των κουρδικών δικαιωμάτων σε μια σύγκρουση που οδήγησε σε πάνω από 40.000 θύματα και από τις δύο πλευρές. Το PJAK θεωρείται ευρέως ότι είναι το ιρανικό κουρδικό φτερό του PKK, αλλά οι δύο αρνήθηκαν τους άμεσους δεσμούς τα τελευταία χρόνια.

Το Ιράν χτυπά το Κουρδιστάν

Μια ημέρα μετά τη συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και της Άγκυρας, μια επιχείρηση drone και πυροβολικού IRGC έπληξε την περιοχή Μπράντοστ της επαρχίας Σιδάκαν που βρίσκεται στην επαρχία Ερμπίλ της περιοχής Κουρδιστάν κοντά στα σύνορα του Ιράν και όπου η Τουρκία έχει επίσης πυροβολήσει για να στοχεύσει ύποπτους μαχητές του ΡΚΚ.

Η επίθεση δεν είχε ως αποτέλεσμα ανθρώπινα θύματα, αλλά υπέστησαν ζημιές κοντινά αγροκτήματα κουρδικών πολιτών, ανέφεραν ιρανικά κουρδικά ανθρώπινα δικαιώματα και επιτηρητές συγκρούσεων Hengaw. Τέτοιες επιθέσεις έχουν οδηγήσει στο παρελθόν σε θάνατο πολλούς αμάχους.