Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΑΥΤΟ απέσυρέ το ORUC REIS... Απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην τουρκία που όμως συνεχίζει να βιάζει την Κυπριακή ΑΟΖ..

Στη Σύνοδο Κορυφής, η προοπτική της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών και οι συνθήκες αποκλιμάκωσης που δημιούργησε η αποχώρηση του Or...



Στη Σύνοδο Κορυφής, η προοπτική της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών και οι συνθήκες αποκλιμάκωσης που δημιούργησε η αποχώρηση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα δείχνει να απομακρύνει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, μολονότι, βέβαια η Κύπρος εμμένει στη σκληρή γραμμή, επικαλούμενη την τετελεσμένη παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων με τις έρευνες από την Τουρκία στην ΑΟΖ της.

Η θέση της Αθήνας ορίζει πως οι κυρώσεις θα πρέπει να οριστικοποιηθούν στη Σύνοδο και ν’ αποτυπωθούν στο χαρτί, ούτως ώστε ν’ απειλείται η εφαρμογή τους αυτομάτως εάν κι εφόσον η Τουρκία επαναλάβει τις προκλήσεις της και την παραβατική συμπεριφορά της. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί και στο σημερινό Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο οποίο συμμετέχει ο Νίκος Δένδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.