Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις σε τουρκικούς στόχους στη Β/Δ Συρία – Χτυπήθηκε και η Ερυθρά Ημισέληνος

Κλιμακώθηκαν τον Σεπτέμβριο οι επιθέσεις με στόχο την τουρκική κατοχή στο βορειοδυτική Συρία. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα EnabBaladi, στι...



Κλιμακώθηκαν τον Σεπτέμβριο οι επιθέσεις με στόχο την τουρκική κατοχή στο βορειοδυτική Συρία.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα EnabBaladi, στις 16 Σεπτεμβρίου το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρθηκε σε επίθεση στο τουρκικό φυλάκιο – παρατηρητήριο στην πόλη Μορέκ, στα βόρεια της επαρχίας Χάμα και κατηγόρησε «στοιχεία» του καθεστώτος Άσαντ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου άγνωστοι επιτέθηκαν στο προσωπικό της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου (Ερυθρός Σταυρός) στην τουρκοκρατούμενη πόλη Αλ Μπαμπ, ανατολικά του Χαλεπιού, σκοτώνοντας ένα μέλος της Ημισελήνου και τραυματίζοντας δύο ακόμα.

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με ανάρτησή της στο Twitter καταδίκασε την επίθεση, που είχε στόχο ένα όχημά της παρά το γεγονός ότι έφερε ξεκάθαρα και εμφανώς το λογότυπο της.

Η οργάνωση Επιλαρχία Ανσάρ Άμπου Μπακρ αλ Σιντίκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του λογαριασμού της στην εφαρμογή «Telegram».

Ανακοίνωσε ότι προκάλεσε απώλειες και τραυματισμούς μεταξύ των Τούρκων στη Συρία.

Μια άλλη οργάνωση, οι Ταξιαρχίες Κατάμπ αλ Σισάνι ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με στόχο κοινή ρωσοτουρκική περίπολο στον αυτοκινητόδρομο Μ4, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Ρώσοι στρατιώτες.

Η οργάνωση Δυνάμεις Απελευθέρωσης της Αφρίν (HRE), επιτέθηκαν σε τουρκικό φυλάκιο στην Αλ Γαζαουίγια στην πόλη της Αφρίν, στα βορειοδυτικά του Χαλεπιού.

Στις 6 Σεπτεμβρίου άγνωστοι επιτέθηκαν σε Τούρκους στρατιώτες που στέκονταν μπροστά σε κατάστημα, έξω από τις στρατιωτικές τους θέσεις στην κωμόπολη Μουταράμ κοντά στην πόλη Αρίχα στα νότια της επαρχία Ιντλίμπ. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

Στις 27 Αυγούστου τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο δέχθηκε βομβιστική επίθεση με μοτοσικλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικά στη Μαρτζ αλ Ζοχούρ στην ύπαιθρο της πόλης Τζισρ αλ Σούγκουρ.

Ο ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, συνταγματάρχης Ισμαήλ Αγιούμπ, δήλωσε στην ιστοσελίδα Enab Baladi ότι «οι εχθροί της Τουρκίας στην περιοχή έγιναν πολυάριθμοι» στο πλαίσιο της αυξανόμενης κλιμάκωσης, τόσο πολιτικής όσο και στρατιωτικής, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, Τουρκίας και Γαλλίας, Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αγιούμπ αναφέρθηκε επίσης στην έντονη κατάσταση μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας, του συριακού καθεστώτος και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που συνδέονται με την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, που λειτουργεί στη βορειοανατολική Συρία.

Ο συνταγματάρχης Αγιούμπ πρόσθεσε ότι όλα τα γεγονότα στα οποία εμπλέκεται η Τουρκία θεωρούνται αιτίες ή δικαιολογίες επίθεσης τουρκικών συμφερόντων, στρατιωτικών ή πολιτικών, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη επίθεση κατά της Ερυθράς Ημισελήνου της Τουρκίας συνιστά επίσης κλιμάκωση κατά της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.