Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Το έκανα για να πάρω εκδίκηση για τον Προφήτη...» Ο τούρκος Ισλαμιστής ομολόγησε την δολλοφονία του νεαρού στην Ελβετία..!!

O Τούρκος συμμοριτης που σκότωσε στην Ελβετία έναν Πορτογάλο πολίτη, παραδέχτηκε πως ήταν τρομοκρατική δράση δηλώνοντας πως “Το έκανα για ν...


O Τούρκος συμμοριτης που σκότωσε στην Ελβετία έναν Πορτογάλο πολίτη, παραδέχτηκε πως ήταν τρομοκρατική δράση δηλώνοντας πως “Το έκανα για να πάρω εκδίκηση για τον προφήτη”




Ο 26 ετών τουρκικής καταγωγής και διπλής υπηκοότητας δράστης, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι σε παρέα που έβγαινε από σαντουιτσάδικο στην πόλη Μοργκές του καντονιού Βάουντ της Ελβετίας σκοτώνοντας έναν Πορτογάλο πολίτη 29 χρονών, παραδέχθηκε πως ήταν μία τρομοκρατική επίθεση.
….

Με ανακοίνωση που έκανε σήμερα η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για τρομοκρατική δράση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο διπλής υπηκοότητας (ελβετικής και τουρκικής) 26 ετών δράστης, παρακολουθούνταν από το 2017 από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελβετίας καθώς είχε σχέσεις με ακραίες ομάδες τζιχαντιστών και αποτελούσε στοιχείο κινδύνου. Η εισαγγελία ανέφερε πως ο δράστης είχε συλληφθεί το 2019 για την πυρπόληση ενός βενζινάδικου και είχε προφυλακιστεί τον Απρίλιο του 2019, ενώ αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2020 λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με απαγόρευση εξόδου τη νύχτα, απαγόρευση οπλοφορίας και ανέφερε πως δεν υπήρξε καμία καταγγελία πως ο δράσης στην τελευταία του τρομοκρατική επίθεση παραβίασε αυτές τις απαγορεύσεις.

Σε ανακοίνωση που έκανε σχετικά με την επίθεση η αστυνομία του Βάουντ, ανέφερε πως ο δράστης Ομέρ Α. την ώρα που συνελήφθη είχε πάνω το μαχαίρι της δολοφονίας και αντίγραφο του Κορανίου. Κοινοποιήθηκε επίσης πως ο τζιχαντιστής Ομέρ κατά τη σύλληψη του δήλωσε πως “Το έκανα για να πάρω εκδίκηση για το λαό μου και τον προφήτη”. Αναφέρεται επίσης πως ο δράστης πήγαινε σε τζαμιά που υπάγονται στην τουρκική Diyanet και σε εκείνο το πλαίσιο είχε γίνει εξτρεμιστής. Επίσης η ανακοίνωση που έκανε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις στη χώρα. Οι ειδικοί κατηγόρησαν τους αρμόδιους, καθώς όπως ανέφεραν παρά το ότι ήταν γνωστές οι στενές του σχέσεις με εγκληματικές ομάδες και συνιστούσε κίνδυνο και παρά το ότι ήταν προφυλακισμένος, είχε αφεθεί ελεύθερος για ψυχολογικούς λόγους.

https://anfturkce.com