Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. Βέμπερ : «Πρέπει να μιλήσουμε για κυρώσεις, αντιδρώντας στις επιθέσεις του Ερντογάν»...

Επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματο...


Επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Ευρωβουλή, Μάνφρεντ Βέμπερ, κατηγορώντας τον ότι «ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.




Ο Βέμπερ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (αντίπαλου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών που ανήκει ο Μάας) έθεσε επίσης το ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

 ¨Το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής είναι απαράδεκτο για μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας τρίτης χώρας η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας¨ δήλωσε στο Σπίγκελ.
Κλιμακώνοντας την επίθεση κατά Μάας, ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόσθεσε:

¨Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να προσέξει, ώστε να μην αφεθεί να εκβιαστεί λόγω του φόβου μιας νέας προσφυγικής κρίσης. Αντ’ αυτού, πρέπει να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν¨.