Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΔΙΚΑ... Πρόεδρος Μακρόν: Καλούμε την Τουρκία να διευκρινίσει τις ενέργειές της στη Λιβύη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επεσήμανε την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη ότι η ξένη παρέμβαση στη Λιβύη έχει επιδεινώσει την κρίση και ότι ...


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επεσήμανε την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη ότι η ξένη παρέμβαση στη Λιβύη έχει επιδεινώσει την κρίση και ότι το εμπάργκο όπλων πρέπει να γίνει σεβαστό.

Ο Μακρόν είπε : «Υπάρχουν αυτοί που μεταφέρουν μισθοφόρους και τρομοκρατία στη Λιβύη και εργαζόμαστε για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη Λιβύη».

Συνέχισε, «Ζητούμε αποτελεσματικό διάλογο με την Τουρκία για την αποφυγή συγκρούσεων στην ανατολική Μεσόγειο. Ζητούμε από την Τουρκία να διευκρινίσει τις ενέργειές της στη Λιβύη».

Δεν μπορούμε να αναλωθούμε στην κόντρα ΗΠΑ-Κίνας

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Ο κόσμος στην τρέχουσα κατάστασή του δεν μπορεί να αναλωθεί στον ανταγωνισμό μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών», καλώντας τη διεθνή κοινότητα να «οικοδομήσει νέες συμμαχίες».

«Δεν καταδικάζουμε συλλογικά, αλλά είμαστε, κατά κάποιον τρόπο, απλοί μάρτυρες μιας συλλογικής ανικανότητας», δήλωσε ο Μακρόν στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

Η ομιλία του Macron ήρθε λίγες ώρες μετά από μια νέα επίθεση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα, η οποία εγείρει φόβους για «νέο ψυχρό πόλεμο» μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Χωρίς να αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες , ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping προειδοποίησε για «παγίδα συγκρούσεων πολιτισμών».

Sky News Arabia
--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.