Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Χρυσοχοΐδης απαντά στον Α.Λιάκο για τους Αφγανούς εμπρηστές και την Μόρια: «Είσαι άφρονας, φανατικός και ανεύθυνος»

Απάντησε στην ανάρτηση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνη Λιάκου, με την οποία υπε...

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης απαντά στον Α.Λιάκο για τους Αφγανούς εμπρηστές: «Είσαι άφρονας, φανατικός και ανεύθυνος»

Απάντησε στην ανάρτηση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνη Λιάκου, με την οποία υπερασπίστηκε του Αφγανούς που έβαλαν φωτιά στη Μόρια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτηρίζοντάς τον «άφρονα, φανατικό και ανεύθυνο».




«Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις «...κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου», σημειώνει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού:

«Το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «...κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου» (ΣΥΡΙΖΑ)».

Η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου

«Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Αντώνης Λιάκος.