Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σουηδία: Μετά το κάψιμο του Κορανίου βανδάλισαν εκκλησία και έκαψαν σχολείο

Ζητούν έρευνα για “Χριστοφοβία”-Φωτιά και σε σχολείο μετά τα επεισόδια-Δεν δίνει η αστυνομία στοιχεία του δράστη που συνελήφθη Η εκκλησία...


Ζητούν έρευνα για “Χριστοφοβία”-Φωτιά και σε σχολείο μετά τα επεισόδια-Δεν δίνει η αστυνομία στοιχεία του δράστη που συνελήφθη

Η εκκλησία Västra Skrävlinge στο Μάλμο βανδαλίστηκε πρόσφατα για συνεχόμενες νύχτες μετά τα επεισόδια στην σουηδική πόλη του Μάλμοε που ακολούθησαν το κάψιμο του Κορανίου.




Υπό το πρίσμα αυτό, οι Σουηδοί Δημοκρατικοί θέλουν η Εκκλησία της Σουηδίας να διεξαγάγει έρευνα σχετικά με την Χριστοφοβία στο Μάλμοε και να καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση αυτού τυο φαινομένου.

Στην πρόταση , την οποία το SD παρουσίασε στο εκκλησιαστικό συμβούλιο, προετείνεται να εφαρμοστούν τα μέτρα σε συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας της Σουηδίας στο Μάλμοε και άλλων ομολογιών στην πόλη.

"Λαμβάνοντας υπόψη τον βανδαλισμό που είδαμε στην εκκλησία Västra Skrävlinge και τον συστηματικό βανδαλισμό που βλέπουμε στα νεκροταφεία μας, είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να συνεργαστεί η Εκκλησία της Σουηδίας", δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Μάλμοε Νίμα Γκόλαμ Αλί Πουρ .

"Δυστυχώς, υπάρχει μνησικακία ενάντια στον χριστιανικό πολιτισμό μεταξύ ορισμένων ομάδων και η Εκκλησία της Σουηδίας στο Μάλμοε δεν μπορεί να είναι παθητική, ενώ η χριστιανική πολιτιστική κληρονομιά βανδαλίζεται", γράφει περαιτέρω.

Στην έρευνα Young Believers in Society που διεξήχθη από το Σουηδικό Χριστιανικό Συμβούλιο (SKR) κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020, σχεδόν οι μισοί από τους χριστιανούς νέους δήλωσαν ότι είχαν υποστεί κακοποίηση.

Ένα άτομο συνελήφθη για εμπρησμό σχολείου στο Μάλμοε

Και οι επιθέσεις πέραν των εκκλησιών καταγράφηκαν και σε σχολεία! Το Σάββατο, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο Gullvikssskolan στο Malmö. Η φωτιά προκάλεσε μεγάλη καταστροφή. Ένα άτομο συνελήφθη λόγω υποψίας εμπρησμού αναφέρει το πρακτορείο Sydsvenskan .

Ήταν στις 9 το βράδυ του Σαββάτου που σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και την υπηρεσία διάσωσης ότι το σχολείο πήρε φωτιά . Το περιστατικό συνέβη μετά τις μουσουλμανικές ταραχές του Σαββατοκύριακου στο Μάλμοε. Περιέργως η αστυνομία και οι εισαγγελείς σιωπούν και δεν δίνουν πληροφορίες σχετικά με τον κρατούμενο και για το εάν η φωτιά συνδέεται με τις ταραχές κατά τις οποίες ξεκίνησαν πολλές άλλες πυρκαγιές.

Σύμφωνα με στοιχεία της Σουηδικής Ένωσης Πυροπροστασίας, ο αριθμός των πυρκαγιών σε σχολικά ιδρύματα έχει αυξηθεί απότομα στη Σουηδία για μεγάλο χρονικό διάστημα . Οι περισσότεροι είναι εμπρησμοι και η Σουηδία είναι επίσης στην κορυφή της διεθνούς λίστας με το υψηλότερο ποσοστό σχολικών πυρκαγιών.