Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός – Σύψας: Πάμε σε τάξεις «κλειστή κάψουλα» – Δεν προβλέπεται γενικό lockdown

«Οι τάξεις θα λειτουργήσουν σαν κλειστή κάψουλα με ξεχωριστά διαλείμματα» διευκρίνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας για το άνοι...


«Οι τάξεις θα λειτουργήσουν σαν κλειστή κάψουλα με ξεχωριστά διαλείμματα» διευκρίνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας για το άνοιγμα των σχολείων. «Ένα κλειστό σύστημα ελέγχεται πολύ εύκολα» διαβεβαίωσε ο κ. Σύψας.




«Δεν θα κερδίσουμε πολλά μεταφέροντας μια εβδομάδα αργότερα την έναρξη των σχολείων… Να γυρίσουν οι οικογένειες 1η Σεπτεμβρίου στα σπίτια τους, να παραμείνουν μια εβδομάδα σπίτια τους και να παρακολουθούν τα παιδιά οι γονείς αν έχουν συμπτώματα, και μετά είναι ασφαλές να πάνε σχολειά ανεξάρτητα από ποια θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση» σημείωσε το μέλος της επιτροπής «σοφών» για τον κορωνοϊό.

«Είναι σοβαρές επιπτώσεις για ένα παιδί ψυχικά και σωματικά, αν δεν πάει σχολείο, είναι προτιμότερο να πάει ακόμη και με σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση» εξήγησε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ.




Για το μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού στη χώρα μας ξεκαθάρισε ότι «θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, δεν υπάρχει περίπτωση γενικευμένου λοκντάουν έκτος αν υπάρχει μεγάλη καταστροφή που δεν προβλέπεται». Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, ο δείκτης R είχε ξεπεράσει το 1 στα μέσα Ιουλίου, τώρα είναι 1 ή λίγο χαμηλότερο από το 1 γιατί έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση, και η πιο ασφαλής εκτίμηση είναι πιθανότατα το 0,90.

«Η στρατηγική είναι στοχευόμενα μέτρα σε περιοχές, δραστηριότητες και δίκτυα που διασπείρουν τον ίο. Αυτή είναι η στρατηγική, και αυτή θα συνεχίσουμε» είπε.

Αναφερόμενος εξάλλου στην εκτίμηση του κυβερνητικού επιτελείου ότι θα έχουμε κορύφωση κρουσμάτων έως τα τέλη Αυγούστου και μετά αν εφαρμοστούν τα μέτρα η ελπίδα είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση το Σεπτέμβρη, ο κ. Σύψας συμφώνησε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα συνεχίζεται η πίεση στο σύστημα γιατί υπήρχε ο Δεκαπενταύγουστος, συνωστισμοί, εστίες σε τουριστικές περιοχές, και ο κόσμος επιστρέφει στις εστίες του. «Περιμένουμε με μεγάλη ανησυχία να δούμε τι θα γίνει μέχρι τέλη Αυγούστου, αλλά πιστεύουμε ότι θα υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση το Σεπτέμβριο γιατί θα εφαρμόζουμε τα μέτρα και θα κλείσουν οι τουριστικές περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, «είμαι βέβαιος ότι θα δούμε πολλά κρούσματα, αλλά είναι παρήγορο ότι δεν έχουμε εκθετική αύξηση, δηλαδή να έχουμε καθημερινό διπλασιασμό των κρουσμάτων».