Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ... Προσγειώθηκαν στην Κύπρο Ελληνικά F-16 μαζί με τα Γαλλικά RAFALE...!!

Σε μία κίνηση-ματ προχώρησαν οι Ελληνικές ΕΔ, όπου μαζί με τους Γάλλους αιφνιδίασαν τους Τούρκους στην Α. Μεσόγειο. Ελληνικά μαχητικά αερ...


Σε μία κίνηση-ματ προχώρησαν οι Ελληνικές ΕΔ, όπου μαζί με τους Γάλλους αιφνιδίασαν τους Τούρκους στην Α. Μεσόγειο.

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 βρίσκονται στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου τις τελευταίες ώρες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην αεροπορική βάση της Πάφου βρίσκονται και γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafael τέταρτης γενιάς.




Τα αεροσκάφη, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, θα συμμετάσχουν σε πολυεθνική αεροναυτική άσκηση που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες.

Τα μαχητικά αεροσκάφη της Γαλλίας και Ελλάδας θα χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Πάφου από την οποία θα πραγματοποιούν εξόδους λαμβάνοντας μέρος στα σενάρια της άσκησης. Πληροφορίες αναφέρουν πως από γαλλικής πλευράς στην άσκηση θα συμμετέχουν τρία μαχητικά Rafael και από ελληνικής τρία F-16.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος ναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας ανάμεσά τους και η φρεγάτα Lafayette η οποία βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και πολεμικά πλοία της Ελλάδας.

Για προφανείς λόγους η πραγματοποίηση της άσκησης από κυπριακής πλευράς κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, η αεροναυτική άσκηση, σχετίζεται και με την άσκηση των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων που ανακοινώθηκε σε περιοχή μεταξύ Ρόδου Καρπάθου και νότια του Καστελόριζου, με το ανατολικό σημείο της δεσμευμένης περιοχής να εφάπτεται με το «τριεθνές» σημείο της κυπριακής και Αιγυπτιακής ΑΟΖ δυτικά της Κύπρου. pentapostagma.gr