Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ...!!! Bloomberg: Η Τουρκία εντόπισε ενεργειακούς πόρους στη Μαύρη Θάλασσα

Ενεργειακούς πόρους στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο, φαίνεται πως βρήκε η Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως αναφέρει...


Ενεργειακούς πόρους στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο, φαίνεται πως βρήκε η Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου, δύο αξιωματούχοι μίλησαν, αφού ο Πρόεδρος Ερντογάν υποσχέθηκε να παραδώσει στους Τούρκους κάποια «καλά νέα» την Παρασκευή, που θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή για το έθνος.




Επίσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, υποσχέθηκε πως η χώρα του θα συνεχίσει την εξερεύνηση φυσικών πόρων και ορυκτού πλούτου «στα αμφισβητούμενα νερά της Μεσογείου που έχουν προκαλέσει αντιπαραθέσεις στην ΕΕ», όπως αναφέρει το ειδησειοηγραφικό πρακτορείο.

Ωστόσο, το γραφείο του Τούρκου προέδρου αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, ενώ το μέγεθος και η σημασία της τουρκικής ανακάλυψης αλλά και το εάν θα είναι εφικτό να την εκμεταλλευτεί ενεργειακά παραμένει, μέχρι στιγμής ασαφές.

Σύμφωνα με το Bloomberg εξαιτίας αυτής της ανακοίνωσης του Τούρκου προέδρου ενισχύθηκε η τουρκική λίρα σε σχέση με το δολάριο αλλά και το τουρκικό χρηματιστήριο σημείωσε κέρδη της τάξεως του 2%. Παράλληλα οι τουρκικές εταιρείες Turkiye Petrol Rafinerileri AS και Petkim Petrokimya Holding AS που ασχολούνται με τα ενεργειακά κοιτάσματα είδαν τις μετοχές τους να σημειώνουν άνοδο 8,1% και 9,9% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε πως το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ είχε ξεκινήσει έρευνες στα δυτικά παράλια της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, στη λεγόμενη ζώνη Τούνα-1.

Πηγή: Sputnik. gr