Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανικόβλητος ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ....!!! Ο Ερντογάν ομολογεί ότι υπάρχει στα σκαριά ΝΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ...!!!

Σε ομιλία του στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως «ο αγώνας που δίνει η Το...


Σε ομιλία του στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως «ο αγώνας που δίνει η Τουρκία σε διάφορα μέτωπα όπως η ανατολική Μεσόγειο και η Λιβύη, δεν είναι μόνο αγώνας δικαιώματος αλλά και αγώνας του μέλλοντος».




Για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για Συνθήκη των Σεβρών που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στην Τουρκία. «Όσο δίνουμε σημαντικούς αγώνες για να προστατέψουμε την πατρίδα μας είναι το ίδιο σημαντικό να αμυνθούμε και να προστατέψουμε την Γαλάζια Πατρίδα. Όπως πριν 100 χρόνια σκίσαμε και πετάξαμε τη Συνθήκη των Σεβρών έτσι και τώρα δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε νέα Συνθήκη των Σεβρών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κατηγόρησε την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για τους λόγους που η Τουρκία «έχασε από τα χέρια της περιοχές στο Αιγαίο που ήταν εντός του Εθνικού Όρκου και θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό πως χάσαμε από το χέρι μας τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση για να πετάξει κάποιος μια πέτρα» ανέφερε ο ίδιος.

Ο Ερντογάν έμμεσα επιτέθηκε και στην Γαλλία και την χαρακτήρισε αποικιοκρατική δύναμη. «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη κι έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία απειλή και καμία αποικιοκρατική δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας στο τέλος της ομιλίας του έστειλε μήνυμα διαλόγου και πως ελπίζει να επιλυθεί το ζήτημα στην ανατολική Μεσόγειο σύντομα: «Πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά. Και σήμερα με την ίδια ειλικρίνεια κινούμαστε με τον ίδιο τρόπο. Και από τους ομολόγους μας περιμένουμε κινήσεις που να μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Μετά από τις δηλώσεις αυτές ο Ερντογάν ανέφερε πως «Την Παρασκευή θα ανακοινώσω ένα ευχάριστο νέο με το οποίο θα αρχίσει μια νέα εποχή στην Τουρκία». Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν πως ο Ερντογάν θα ανακοινώσει κάτι σχετικό με την ενέργεια και τις έρευνες που γίνονται κάποιοι άλλοι τονίζουν πως θα αφορά των τομέα της οικονομίας.

Πηγή: eleftherostypos.gr