Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και η Κωνσταντινούπολη είναι ΚΟΝΤΑ στον Έβρο...!!! Αντιπρόεδρος της Τουρκίας: «Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μας ανήκουν… επειδή είναι κοντά...»!!!

Ο Μέγας Ναπολέων Βοναπάρτης είχε κάποτε πει ότι, «Ποτέ μην διακόπτης τον εχθρό σου όταν κάνει λάθη». Το ρητό αυτό βρίσκει σαφέστατη εφ...


Ο Μέγας Ναπολέων Βοναπάρτης είχε κάποτε πει ότι, «Ποτέ μην διακόπτης τον εχθρό σου όταν κάνει λάθη». Το ρητό αυτό βρίσκει σαφέστατη εφαρμογή στην περίπτωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, αφού οι “φίλοι και σύμμαχοι” Τούρκοι δεν σταματούν να εκφράζουν δημοσίως τις απειλές τους για την σχεδιαζόμενη κατάκτηση ελληνικών εδαφών, για την κατάκτηση στην πραγματικότητα ευρωπαϊκών εδαφών.




Οι δηλώσεις αυτές θα πρέπει να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε στο πλαίσιο μιας διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης, οι Ευρωπαίοι εταίροι και όχι μόνο, να αντιληφθούν ότι το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων θυμίζει έντονα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχοσλοβακία, οι Βαλτικές χώρες και η Φινλανδία, από την αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική της Χιτλερικής Γερμανίας και της ΕΣΣΔ.

Διότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να παρομοιαστούν οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκικής κυβέρνησης Fuat Oktay σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ επισήμανε ότι τα ελληνικά νησιά που είναι σε μικρή απόσταση από τις τουρκικές ακτές δεν γίνεται να ανήκουν στην Ελλάδα και πως κανονικά θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία.

Πρόκειται για μια δήλωση που έγινε στις 29 Αυγούστου η οποία με την ωμότητα της αποστομώνει ακόμη και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Τουρκίας στην Ελλάδα και στην Ε.Ε, αφού ξεκάθαρα και με ευθύτητα ο Τούρκος αντιπρόεδρος αμφισβητεί την κυριότητα των νησιών από την Ελλάδα και στέλνει μήνυμα κατάκτησής τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του.

Φυσικά την ίδια ώρα στην Αθήνα υπάρχουν ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και λοιποί άλλοι προβεβλημένοι παράγοντες του Δημόσιου βίου της χώρας που ισχυρίζονται… ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία, ότι για όλα φταίει η Ελλάδα, ότι η Τουρκία δεν είναι επιθετική κατά της Ελλάδας και πολλά ακόμη γραφικά. Εάν δεν αγγίζουν πλέον τα όρια του γελοίου και εξωπραγματικού μετά τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

Και επειδή αρκετοί θα βιαστούν να ισχυριστούν ότι όλα αυτά που αναφέρθηκαν είναι υπερβολές και ανακρίβειας, ας δούμε τις ακριβώς είπε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Fuat Oktay στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, «Ας σκεφτείτε τις Οινούσσες που βρίσκονται απέναντι από την Σμύρνη και το Τσεσμέ. Σκεφτείτε την Χίο μόλις 1 χλμ από τις τουρκικές ακτές. Που βρίσκεται η Αθήνα (εννοεί σε τι απόσταση είναι η Αθήνα από τα νησιά αυτά). Το Καστελόριζο βρίσκεται μόλις 2 χλμ από την πόλη του Κας στα τουρκικά παράλια. Δεν το βλέπουν οι πολίτες μου στο Κας αυτό; Δεν το βλέπουν οι πολίτες μου στο Τσεσμέ αυτό; (Δηλαδή πόσο κοντά είναι τα νησιά).

»Κάθε πρωί όταν ξυπνάνε (οι πολίτες μου) κλαίει η καρδιά τους για αυτό. Επομένως μπορεί το τουρκικό Κράτος και το τουρκικό Έθνος να αποδεχτούν αυτή την κατάσταση. Η Ε.Ε λέει αυτό, ο Κόσμος λέει εκείνο (Δηλαδή ποιος νοιάζεται). Είναι ποτέ δυνατό η Τουρκία να αποδεχτεί κάτι τέτοιο; Εάν δεν τους πειράζει να λέω εγώ αυτά όμως θα σκίσουμε αυτό τον ελληνικό χάρτη (του Αιγαίου και των νησιών που κρατά όλη αυτή την ώρα στα χέρια του και τον επιδεικνύει στην τηλεοπτική κάμερα) και θα σκίσουμε αυτούς που σκέφτονται αυτόν τον χάρτη. Θα τους συνθλίψουμε όποτε είναι αναγκαίο».

Εάν τώρα αυτές οι δηλώσεις σας θυμίζουν τα λόγια ενός άλλου μυστακιοφόρου και φασίστα πριν από πολλές δεκαετίες ο οποίος αναζητούσε Lebensraum (ζωτικός χώρος) μάλλον έχετε δίκιο καθότι και αυτός μιλούσε πανομοιότυπα: για την αποκατάσταση αδικιών, για τον χώρο που αναζητούσε η πατρίδα του για να αναπτυχθεί και την χρήση της στρατιωτικής ισχύος που κατείχε έναντι των γειτόνων του που τους απειλούσε με πόλεμο και καταστροφή.

Δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Δυστυχώς πάντοτε και παντού υπάρχουν Λόρδοι Χάλιφαξ και Νέβιλ Τσάμπερλεϊν που με μεγάλη άνεση θα έδιναν ένα κομμάτι γης (στην περίπτωσή τους ήταν ξένο και όχι Βρετανικό) με την ψευδαίσθηση ότι θα αποφύγουν τον πόλεμο, τον οποίο τελικά δεν αποφεύγεις όταν ο αντίπαλος ηγέτης ονειρεύεται αχαλίνωτα την κατάκτηση των εδαφών των γειτόνων του…




Το βίντεο με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο είναι αποκαλυπτικό των σχεδίων του Ερντογάν και θα πρέπει να αξιοποιηθεί δεόντως ώστε και ο τελευταίος υποστηρικτής της Τουρκίας να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Ασφαλώς θα άξιζε τον κόπο κάποιος δημοσιογράφος να ρωτήσει τον πρόεδρο Ερντογάν σε κάποιο ταξίδι του στο εξωτερικό, σε μια δυτική πρωτεύουσα, εάν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου του…

Με την ανοχή τους και πολλές φορές την βοήθειά τους οι υποστηρικτές της Τουρκίας δημιούργησαν μια νέα αναθεωρητική δύναμη, η οποία σήμερα απειλεί την Κύπρο και την Ελλάδα και αύριο και άλλες χώρες της ΕΕ, κυρίως όπου διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί.

Οι παρακρατικοί μηχανισμοί της Τουρκίας έχουν αποδείξει τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Αυστρία ότι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ασφαλείας στις κοινωνίες των χωρών αυτών, οπότε κανένα κράτος δεν είναι αλώβητο στις προθέσεις της Τουρκίας αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο. Ας το θυμούνται αυτό κάποιοι γιατί τα όνειρα του Ερντογάν δεν σταματούν στην Ανατ. Μεσόγειο.