Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κεραμέως: «Η επιστροφή των εκδρομέων θα καθορίσει την πιθανή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων»

«Η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις αποτελεί επιτακτική ανάγκη» επισήμανε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή - Πιθανή η παράταση στην έναρξη λε...


«Η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις αποτελεί επιτακτική ανάγκη» επισήμανε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή - Πιθανή η παράταση στην έναρξη λειτουργίας κατά μια εβδομάδα, ανάλογα με την εξέλιξη από την επιστροφή των εκδρομέων, σημείωσε
Την ανάγκη επιστροφής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες επισήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην Βουλή, τονίζοντας ωστόσο πως το υγειονομικό πλαίσιο για την επανέναρξη των μαθημάτων θα τροποποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.




«Τα σχολεία θα ανοίξουν με αυξημένα μέτρα πρόληψης σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξή τους. Μέλημά μας το συμφέρον σχολικής κοινότητας που είναι η επιστροφή τους στο φυσικό τους χώρο με τον ασφαλέστερο τρόπο προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά για να επισημάνει «ολες οι αποφάσεις στηρίζονται σε εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής που λαμβάνει υπόψη της τα επιδημιολογικά δεδομένα που συνεχώς επικαιροποιούνται προκαλώντας επικαιροποίηση και των μέτρων».




Για τον λόγο αυτό, όπως εξήγησε η υπουργός «Ενδέχεται να υπάρξει παράταση της έναρξης λειτουργίας τουλάχιστον κατά μια εβδομάδα μετά την προγραμματισμένη έναρξη στις 7/9. Θα δούμε την εξέλιξη που θα προκαλέσει η επιστροφή των εκδρομέων. Προτροπή να επιστρέψουν οι γονείς εως τέλη Αυγούστου».

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα γίνει με όλους τους μαθητές σε καθημερινή βάση και όχι εκ περιτροπής και συμπλήρωσε αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών πως «ο μέσος όρος μαθητών ανα αίθουσα στην επικράτεια είναι 17 μαθητές. Στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης ο μέσος όρος είναι 20 μαθητές ανα τάξη».

Στην συνέχεια η υπουργός επανέλαβε τα μέτρα που παρουσίασε στην Συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας τα οποία μεταξύ άλλων προβλέπουν υποχρεωτική μάσκα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενημέρωση για την ορθή χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο, προμήθεια μασκών σε όλους τους μαθητές και δασκάλους, προμήθεια ενός παγουριού σε όλους τους μαθητές μετά από δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη κ.α.