Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκόπια: Ο Ζάεφ αποδέχθηκε το αίτημα για Αλβανό πρωθυπουργό…στο τέλος της τετραετίας

Χθες, τα δύο πιο σημαντικά κόμματα στην πΓΔΜ κατέληξαν σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Η συμφωνία βασίζεται σε μ...


Χθες, τα δύο πιο σημαντικά κόμματα στην πΓΔΜ κατέληξαν σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Η συμφωνία βασίζεται σε μια τετραετή θητεία, όπου ο πρώτος πρωθυπουργός κατά στη σειρά θα είναι ο ηγέτης του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, ο δεύτερος θα προταθεί από το αλβανικό κόμμα DUI.




Δηλαδή, τις τελευταίες 100 ημέρες επικεφαλής της κυβέρνησης θα είναι προσωπικότητα που θα προτείνει το DUI, και θα είναι Αλβανός, μια εναλλακτική πρόταση που παρουσιάστηκε στην αρχή της εκστρατείας.

Αυτό είπε χθες ο Ζάεφ μέσω μιας δημόσιας δήλωσης, όπου, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον αρχηγό του DUI, Αλί Αχμέτι για τη σοφία, την υπομονή και τη δέσμευση για αυτήν τη συμφωνία που είναι προς το καλό της χώρας.

«Στη τη συμφωνία, το DUI έδειξε μεγαλείο και αρετή για το μέλλον του κράτους και τα συμφέροντα των πολιτών και για την επιτυχία της χώρας. Θέλω να αναφέρω ότι μέρος της συμφωνίας είναι η απομάκρυνση της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Αλλά εμείς ως εταίρος του συνασπισμού συμφωνήσαμε ότι 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, τα κόμματα σχετικά με την πρόταση του DUI να ορίσουν έναν υποψήφιο για πρωθυπουργό.

«Αυτό είναι μέρος της οικοδόμησης εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Ζάεφ.

sot.com.al
--
The Hellenic Information Team