Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ επιβεβαιώνουν ποιοι είναι... Ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε κι έκαψε τάφους Κούρδων…

Ο σύλλογος MEBYA -DER αντέδρασε στην πυρπόληση νεκροταφείου που έγινε στην Λίτζε, δηλώνοντας πως “οι τρόποι των επιθέσεων αλλάζουν αλλά ...


Ο σύλλογος MEBYA -DER αντέδρασε στην πυρπόληση νεκροταφείου που έγινε στην Λίτζε, δηλώνοντας πως “οι τρόποι των επιθέσεων αλλάζουν αλλά η νοοτροπία δεν αλλάζει”.

Το νεκροταφείο που βρίσκεται στον οικισμό Σισέ της επαρχίας Λίτζε του νομού Ντιγιάρμπακιρ, εντός της εβδομάδας πυρπολήθηκε από το τουρκικό κράτος. Η πυρπόληση αποκαλύφθηκε όταν μέλη του συλλόγου μαζί με οικογένειες επισκέφτηκαν τους τάφους κατά το Κουρμπάν μπαϊράμ.




Ο αναπληρωτής πρόεδρος του συλλόγου Γιουξέλ Αλμάς ανέφερε πως οι επιθέσεις στις αξίες του κόσμου έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο και πρόσθεσε πως “Στόχος τους είναι να εξαφανίσουν τις αξίες αυτού του λαού. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν γίνονται επιθέσεις σε τάφους… Δεκάδες φορές έχουν γίνει επιθέσεις σε νεκροταφεία. Αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πίστη. Οι τρόποι των επιθέσεων αλλάζουν αλλά δεν αλλάζει η νοοτροπία. Νέος τρόπος των επιθέσεων αυτών είναι και το κάψιμο των νεκροταφείων. Επιδιώκουν να καταστήσουν το λαό αναίσθητο απέναντι στις αξίες του να τον φοβίσουν και να τον κάνουν αναίσθητο θάβοντας όλες του τις φιλοδοξίες”.

Ο Αλμας υπενθύμισε πως κατά το Κουρμπάν μπαϊράμ πολλές οικογένειες που θέλησαν να πάνε στους τάφους εμποδίστηκαν από στρατιώτες ενώ στην παραμονή του μπαϊραμιού υπήρξαν επίσης τέτοιες καταστάσεις.

Ο Αλμας ανέφερε πως κατά την τελευταία πυρκαγιά κανένας δεν επενέβη και είπε πως “Ο στρατός κάνει επιχειρήσεις και ως αποτέλεσμα καίγεται το νεκροταφείο. Και στην πυρκαγιά του νεκροταφείου κανείς δεν επενέβη. Παρά το ότι ήξεραν πως η φωτιά θα φτάσει στο νεκροταφείο και παρά το ότι ήξεραν πως θα το μετατρέψει σε στάχτες δεν επενέβησαν. Ούτε επέτρεψαν στους χωρικούς που βρίσκονται εκεί να σβήσουν το νεκροταφείο. Εμείς όταν φτάσαμε εκεί ακόμα φλεγόταν”.

Ο Αλμάς πρόσθεσε πως μαζί με τις οικογένειές προσπάθησαν να την σβήσουν και συνέχισε λέγοντας: “Πολλές οικογένειες είπαν πως ¨Ακόμη κι αν το κάψουν και το σπάσουν 100 φορές εμείς πάλι θα έρθουμε και θα επισκευάσουμε τους τάφους μας¨. Διότι οι οικογένειες που βρίσκονται εδώ, πάνε πια 40-45 χρόνια δεν υπάρχει κανείς που να μην υπέστη βασανιστήρια και άσχημη συμπεριφορά. Το νεκροταφείο καταστράφηκε με τέτοιο τρόπο ώστε μία οικογένεια δεν μπόρεσε να βρει τον τάφο του παιδιού της. Διότι το νεκροταφείο και είχε πυρποληθεί και είχε καταστραφεί. Αυτό που έγινε είναι έγκλημα”

Ο Αλμάς είπε πως αν χρειαστεί θα φυλάξουν σκοπιά στα νεκροταφεία και συνέχισε λέγοντας πως: “Κανείς δεν είναι χωρίς στήριξη. Πολύ περισσότερο αυτοί που κείτονται στα νεκροταφεία. Όλες οι οικογένειες να επικοινωνήσουν μαζί μας, να δείξουμε την αντίδρασή μας σε αυτά που έγιναν. Θα υποβάλλουμε μήνυση. Αν χρειαστεί θα το φτάσουμε και ως το ΕΔΑΔ. Θα επισκευάσουμε τους τάφους μας. Αν χρειαστεί θα φυλάξουμε και σκοπιά για να μην γίνονται τέτοιες επιθέσεις”.

https://anfturkce.com - https://tourkikanea.gr