Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διαδικτυακή έρευνα για την ενδοοικογενειακή βία την εποχή της καραντίνας

Επιστημονική έρευνα με σκοπό τη «χαρτογράφηση» των περιστατικών της ενδοοικογενειακής κακοποίησης εν μέσω της καραντίνας, με τίτλο «Ενδο...


Επιστημονική έρευνα με σκοπό τη «χαρτογράφηση» των περιστατικών της ενδοοικογενειακής κακοποίησης εν μέσω της καραντίνας, με τίτλο «Ενδοοικογενειακή Κακοποίηση Κατά τη Διάρκεια της Απομόνωσης λόγω του Covid-19 στην Ελλάδα» διεξάγει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.




Η έρευνα διεξάγεται στο διαδίκτυο, από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του υπουργείου, με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες από 16 ετών και άνω, που διαμένουν στην Ελλάδα, ενώ στόχος είναι να εντοπιστεί μέσω της έρευνας η έκταση και οι μορφές που έχει λάβει η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα.





Για τη διεξαγωγή της έρευνας συνεργάζονται ερευνήτριες του βρετανικού Πανεπιστημίου Huddersfield και ειδικότερα η καθηγήτρια Μαρία Ιωάννου (εκπρόσωπος του Research Centre Secure Societies Institute) και η δρ. Κάλλη Τζάνη-Πεπελάση, καθώς και το Εργαστήριο του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, «Αποκαταστατική Δικαιοσύνη και Διαμεσολάβηση», διευθύντρια του οποίου είναι η καθηγήτρια Βασιλική Αρτινοπούλου.

ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://huddersfieldbss.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5zKKEzaE1RShHfv