Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θα υποστείτε συντριπτικό πλήγμα... Τερματίστε την εισβολή σε Αιγαίο και Μεσόγειο» είπαν οι Γάλλοι στον γαμπρό του Ερντογάν...!!

“Βόμβα” ξεστόμισε ο γαμπρός του Ερντογάν για “χονδροειδή” απειλή που δέχθηκε από υπουργό μεγάλης χώρας της ΕΕ (Γαλλία) για τις τουρκικές...

Με μαυρισμένο μάτι σε συνέντευξη Τύπου ο γαμπρός του Ερντογάν

“Βόμβα” ξεστόμισε ο γαμπρός του Ερντογάν για “χονδροειδή” απειλή που δέχθηκε από υπουργό μεγάλης χώρας της ΕΕ (Γαλλία) για τις τουρκικές δραστηριότητες στην Α.Μεσόγειο.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας Hürriyet Abdulkadir Selvi μοιράστηκε τμήματα της συνέντευξης του με τον Berat Albayrak, ο οποίος συμμετείχε στην εκπομπή του.




Ο Albayrak ανέφερε ευθαρσώς ότι απειλήθηκε με ωμό τρόπο από Ευρωπαίο ομόλογό του (Γάλλο υπουργό), ενώ ο Τούρκος “γαμπρός” του Ερντογάν τόνισε ότι όταν απειλήθηκε τα μάτια του συνομιλητή του ήταν ανοιχτά, γεγονός που έδειχνε την σοβαρότητα της απειλής.

Ποια ήταν η απειλή όμως που δέχθηκε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με τον ίδιο (για να την “ακούσει” ο Ερντογάν φυσικά):

«Ο ενεργειακός πόλεμος στην Μεσόγειο θα είναι σκηνή σκληρών συγκρούσεων που θα περιλαμβάνουν απειλές, πραξικοπήματα, ακόμα και εισβολές”, αφήνοντας τον Τούρκο άναυδο φυσικά.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών συνεχίζοντας τόνισε,«είμαι ένας υπουργός που απειλήθηκε από συνομιλητή που ανήκει σε χώρα της ΕΕ, και τα μάτια του ήταν ανοιχτά”.

Όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό αυτός δήλωσε ότι επρόκειτο για υπουργό ενέργειας μιας από τις μεγάλες χώρες της Δύσης.

"Του δόθηκε η απαραίτητη απάντηση εκεί. Αλλά πρέπει να τα γράψουμε αυτά. Οι γενιές μας πρέπει να το γνωρίζουν αυτό", τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι η πιο ισχυρή δήλωση στήριξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Ελλάδα και την κατάσταση στην Α.Μεσόγειο έχει έρθει από τη Γαλλία, καθώς συνοδεύτηκε με σαφή καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας και από δέσμευση για στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γάλλος πρόεδρος απείλησε επίσης προχθές με το ίδιο ύφος την Τουρκία λέγοντας ουσιαστικά ότι “όπου δεν πίπτει ο λόγος πίπτει η ράβδος”.

Ως γνωστόν όμως και η Γαλλίδα ΥΠΑΜ είχε δηλώσει προ ημερών στην Άγκυρα: ''Το μήνυμά μας είναι απλό: Προτεραιότητα στον διάλογο, τη συνεργασία και τη διπλωματία ούτως ώστε η Ανατολική Μεσόγειος να γίνει περιοχή σταθερότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Προς όφελος όλων, δεν πρέπει να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για προσωπικές φιλοδοξίες, δεν είναι παιδική η χαρά η περιοχή".

Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν για μακρό διάστημα οι κοινές ασκήσεις των ελληνικών και των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πλησίον του τμήματος που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με την παράνομη NAVTEX.

Ο συμβολισμός δε των κοινών ελληνογαλλικών ασκήσεων στην περιοχή θεωρείται πολύ υψηλός, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως, φυσικά, προς την Άγκυρα.

Η Γαλλία και προσωπικά ο πρόεδρος της Ε.Μακρόν είναι ένας ειλικρινής σύμμαχος της Ελλάδος, έχοντας κατανοήσει πλήρως την κατεπείγουσα αναγκαιότητα αμυντικής ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αυτής.

Το Παρίσι έχοντας άλλη φιλοσοφία, ενίσχυσε την στρατιωτική παρουσία του στην Α.Μεσόγειο, χωρίς να φοβάται να συμμετάσχει από κοινού με την Αθήνα σε “οποιαδήποτε” κρίση με την Τουρκία, μη φοβούμενο τυχόν... συνέπειες.pentapostagma.gr