Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν κυνηγά τους αντιπάλους του ακόμη και στην …Ινδία

Ο σουηδικός ιστότοπος "Nordic Monitor", ο οποίος ειδικεύεται στις τουρκικές υποθέσεις, αποκάλυψε, την Τετάρτη έγγραφα, τα ο...


Ο σουηδικός ιστότοπος "Nordic Monitor", ο οποίος ειδικεύεται στις τουρκικές υποθέσεις, αποκάλυψε, την Τετάρτη έγγραφα, τα οποία αναφέρονται στην εκστρατεία που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον των κριτικών της εκτός της χώρας και φθάνει έως την Ινδία.

Οι εκστρατείες του Ερντογάν στο παρελθόν περιελάμβαναν την τουρκική επικράτεια, τις γειτονικές χώρες και την Ευρώπη, αλλά τώρα, είναι η πρώτη φορά που το κυνήγι των τουρκικών υπηρεσιών έχει φθάσει σε περιοχή της Νότιας Ασίας, χιλιάδες χιλιόμετρα από την Τουρκία.




Τα έγγραφα δείχνουν ότι Τούρκοι δάσκαλοι και επιχειρηματίες που ζουν στην Ινδία έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατία, βάσει στοιχείων που έχουν εκπονηθεί από τον Τούρκο εισαγγελέα.

Μάλιστα στις 21 Δεκεμβρίου 2018, η Εισαγγελία στην Άγκυρα ξεκίνησε έρευνα εναντίον 12 Τούρκων πολιτών που ζουν στην Ινδία.

Η κατηγορία βασίστηκε σε φακέλους κατασκοπείας που συντάχθηκαν από Τούρκους διπλωμάτες που εργάζονταν στην Πρεσβεία της Άγκυρας στο Νέο Δελχί μεταξύ 2016-2018, χωρίς συγκεκριμένες ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν αδίκημα.

Μεταξύ αυτών που περιλαμβάνονται στην έρευνα: είναι εκπρόσωποι του οργανισμού "Indialog", ο οποίος συγκεντρώνει άτομα από διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες και διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ για τη γλώσσα και τον πολιτισμό, καθώς και διευθυντές του τουρκο-ινδικού εμπορικού επιμελητηρίου, επιχειρηματίες και εξέχοντες καθηγητές που ζουν στη χώρα πάνω από 20 χρόνια.

Οι αναφερόμενοι στον κατάλογο κατηγορούνται ότι ανήκουν στην ομάδα του Φετιουλάχ Γκιουλέν που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική από την τουρκική κυβέρνηση.

Sky News Arabia
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος