Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μπερίσα: Να ζητήσει ο Ράμα συγγνώμη από την Ελλάδα για την πανδημία

Να ζητήσει συγγνώμη ο Έντι Ράμα από την Ελλάδα ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα για όσα είχε υποστηρίξει δημόσια τον π...


Να ζητήσει συγγνώμη ο Έντι Ράμα από την Ελλάδα ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα για όσα είχε υποστηρίξει δημόσια τον περασμένο Απρίλιο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από τη χώρα μας.

Μ’ ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μπερίσα ζητάει από τον Αλβανό πρωθυπουργό να παρουσιάσει την ακριβή εικόνα της πανδημίας και των θυμάτων της στην Αλβανία, δίνοντας εύσημα στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προβλήματος και τονίζοντας πως μετά από έξι μήνες, και παρά τη χειραγώγηση και την παραποίηση αριθμών στη Αλβανία, η Ελλάδα έχει χαμηλότερα ποσοστά από ό, τι η χώρα του.






Γράφει συγκεκριμένα (μετάφραση www.echedoros-a.gr):

«Σήμερα, μετά από 6 μήνες της Πανδημίας, παρά τον χειρισμό και την παραποίηση των αριθμών των θυμάτων από την πανδημία, αλλά, και από τον περιορισμένο αριθμό των τεστ, πολλοί εξωνοσοκομειακοί ή νοσοκομειακοί θάνατοι από το Covid-19 παραγράφηκαν λόγω πολιτικών κινήτρων.




Επομένως βασισμένοι ΜΟΝΟ στα επίσημα δεδομένα που δημοσιεύονται καθημερινά από το World Meter Coronavirus, προκύπτει ότι η Ελλάδα, με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή 3,6 φορές μεγαλύτερο από την Αλβανία, είχε μέχρι 22 Αυγούστου συνολικά 238 θανάτους και 8138 μολυσμένους με Covid 19, εκ των οποίων 204 νέες περιπτώσεις. Ενώ η Αλβανία μέχρι σήμερα είχε συνολικά 240 θανάτους και 8119 μολυσμένους με Covid-19 και είχε 152 νέες περιπτώσεις Covid-19.

Από την ανάλυση ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους των στατιστικών Covid-19 και στις δύο χώρες μέχρι τις 22 Αυγούστου προκύπτουν τα εξής:

1 – Η Ελλάδα έχει 781 περιπτώσεις μολυσμένες με Covid-19 ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε σύγκριση με 2822 περιπτώσεις που έχει η Αλβανία ή 4 φορές περισσότερες περισσότερα από την Ελλάδα.

2 – Η Ελλάδα έκανε 79.381 τεστ ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους έναντι 17.390 τεστ που έκανε η Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.



Έτσι, η Ελλάδα έχει κάνει 4,56 φορές περισσότερα τεστ από την Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους και έχει 4 φορές λιγότερους από την Αλβανία που έχουν μολυνθεί ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Είναι αυτονόητο ότι εάν η Αλβανία είχε κάνει τον αριθμό των εξετάσεων που έκανε η Ελλάδα, ο αριθμός των μολυσμένων στην Αλβανία δεν θα ήταν 4 αλλά 6-8 φορές υψηλότερος από ό, τι στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει 23 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, ενώ η Αλβανία μετρά 83 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, οπότε στην Ελλάδα ο αριθμός των θανάτων από το Covid-19 είναι περίπου 4 φορές χαμηλότερος από ό, τι στην Αλβανία».

Επιπλέον ο Μπερίσα υπογραμμίζει ότι: «Οι συνθήκες εξάπλωσης της λοίμωξης, αν θεωρήσουμε τον υψηλότερο βαθμό αστικοποίησης που έχει η Ελλάδα, ήταν πολύ πιο ευνοϊκή στην Ελλάδα από ό, τι στην Αλβανία, αλλά η Ελλάδα έχει αυτά τα αποτελέσματα επειδή: Η Ελλάδα αντιμετώπισε σε γενικές γραμμές τον κορωνοϊό, δηλαδή, έκανε μια πραγματική επιδημιολογική έρευνα και όχι ψευδή ή παραποιημένη όπως ο Ράμα, διότι στην Ελλάδα η επιδημιολογική έρευνα έγινε από εμπειρογνώμονες και όχι από τον Πρωθυπουργό όπως συνέβη στην Αλβανία».

Πηγή: protothema.gr