Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΘΡΑΣΟΣ...!!! Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στην ΕΕ: Το κάλεσμά της απευθύνεται σε όσους λαμβάνουν προκλητικά μέτρα στην Αν. Μεσόγειο...

Απάντηση στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ απαντά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Η Αγκυρα ...

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Απάντηση στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ απαντά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.






Η Αγκυρα δηλώνει εκ νέου ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ωστόσο, επισημαίνει ότι θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το κάλεσμα της ΕΕ περί αλληλεγγύη και αποκλιμάκωση δεν απευθύνεται στην Τουρκία αλλά σε εκείνους που λαμβάνουν προκλητικά μέτρα στην Αν. Μεσόγειο.

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων. Είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε όσους λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», αναφέρει.