Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σύμβουλος του Ταγίπ: «Θα το μετανιώσετε... Οι πρόγονοι μας πέτυχαν να θάψουν την Ελλάδα στο Αιγαίο..»…

Αναφορά του Μεχμέτ Αλή Σαχίν προς την Ευρώπη για την Αν. Μεσόγειο : Θα το μετανιώσετε ….. Ο Μεχμέτ Αλή Σαχίν μέλος του Ανωτάτου Συμβ...



Αναφορά του Μεχμέτ Αλή Σαχίν προς την Ευρώπη για την Αν. Μεσόγειο : Θα το μετανιώσετε …..

Ο Μεχμέτ Αλή Σαχίν μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Διαβουλεύσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας έκανε δηλώσεις.
……



“Η Ελλάδα λέει στην Τουρκία: Στην Αν. Μεσόγειο δεν έχετε κανένα δικαίωμα. Μα που στηρίζεται και το λέει αυτό ; Απέναντι από το Κας σε απόσταση 2 χλμ, βρίσκεται το Καστελόριζο. Εδώ λέει είναι τα χωρικά ύδατα της Κρήτης. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, τα νησιά δεν έχουν χωρικά ύδατα, αλλά μόνο η ηπειρωτική χώρα. Η Ελλάδα δεν είναι ένα νησιωτικό κράτος. Η Ελλάδα διαθέτει ηπειρωτική χώρα. Για αυτό λοιπόν εσείς δεν μπορείτε να λέτε στην Τουρκία πως “Δεν μπορείτε να βγείτε από τον κόλπο της Αττάλειας”. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα άλλων χωρών που το πήγαν αυτό στα διεθνή δικαστήρια. Η Ελλάδα δεν συναινεί στο να κάτσει να τα συζητήσουμε αυτά, αν το κάνει θα χάσει”.

Ο Σαχίν αναφερόμενος στη δήλωση της Μέρκελ που είπε ότι τα κράτη πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα, είπε τα εξής : ” Εκπλαγήκαμε; Όχι. Πριν από 98 χρόνια εσείς ήσασταν που υποστηρίξατε την Ελλάδα. Και εκείνη έφτασε στην Άγκυρα και πήρε την απάντηση της. Οι πρόγονοι μας πέτυχαν στο πεδίο της μάχης του Ντουμλουπινάρ και πέτυχαν να θάψουν την Ελλάδα στο Αιγαίο. Για αυτό το λόγο τώρα είμαστε πιο ισχυροί από χθες. Τώρα φτάσαμε ως Τουρκία να στεκόμαστε στα πόδια μας και να μπορούμε να καλύψουμε μόνοι μας τις ανάγκες μας. Το ποσοστό εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας μας ήταν 24%.

Τώρα έφτασε στο 80%. Πρώτα ο Θεός εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας ότι θα καταφέρουμε να το φτάσουμε στο 100%. Για αυτό το λόγο όπως ανέφεραν νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, εξ ονόματός του κράτους και του έθνους μας, δίνει και συνεχίζει να δίνει εκείνα τα μηνύματα. Ποια μηνύματα; Όλες οι χώρες που έχουν σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο ας έρθουν να κάτσουν. Αν υπάρχουν εδώ μπορεί υδρογονανθράκων αν υπάρχει φυσικό αέριο και πετρέλαιο αυτό να το βγάλουμε από κοινού. Μπορεί να υπάρξει κάτι πιο λογικό από αυτό ; Και σίγουρα θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αν κάποιοι σκέφτονται το αντίθετο και όπως έκαναν πριν από 98 χρόνια υποδαυλίζουν την Ελλάδα για να πολεμήσει, τότε ούτε να σας περνάει από το μυαλό, θα το μετανιώσετε. Και θα το μετανιώσει και η Ελλάδα και εσείς. ”
…………….
https://www.sondakika.com