Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσία: Εντοπίστηκε χημική βιομηχανική ουσία στον Αλεξέι Ναβάλνι

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι που παραμένει σε κώμα και αναμένεται να μεταφερθεί ...



Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι που παραμένει σε κώμα και αναμένεται να μεταφερθεί στη Γερμανία για νοσηλεία.






Αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στη περιοχή Ομσκ της Σιβηρίας όπου ο επικριτής του Κρεμλίνου νοσηλεύεται, δήλωσαν σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι στα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν σε δείγματα που πήραν από τα μαλλιά και τα χέρια του Αλεξέι Ναβάλνι, ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται σε πολυμερή υλικά για να αυξηθεί η ελαστικότητά τους.

Νωρίτερα σήμερα ο Αλεξάντερ Μουραχόφσκι, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Ομσκ όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, είχε δηλώσει ότι στα ρούχα και στα χέρια του 44χρονου Ναβάλνι εντοπίσθηκαν ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών.





Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής του Ομσκ, η χημική αυτή βιομηχανική ουσία, που χρησιμοποιείται ως πλαστικοποιητής και ως διαλύτης σε ακρυλικές βαφές και επιστρώσεις, ενδέχεται να παρέμεινε στα χέρια του Ναβάλνι μέσω αντικειμένων με τα οποία ήρθε σε επαφή, όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό ποτήρι.

Η αστυνομία ανέφερε ότι για την ύπαρξη της βιομηχανικής αυτής ουσίας ενημερώθηκαν αμέσως οι γιατροί.

Οι Γερμανοί γιατροί έλαβαν άδεια να επισκεφθούν τον Αλεξέι Ναβάλνι
Γερμανοί γιατροί έλαβαν άδεια να δουν τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Σιβηρία μετά τη «δηλητηρίασή» του όπως λένε οι υποστηρικτές του.

«Οι γιατροί που ήρθαν με αυτή τη πτήση από τη Νυρεμβέργη (που ναυλώθηκε από μια ΜΚΟ προκειμένου να μεταφέρει τον Ναβάλνι στη Γερμανία) και στους οποίους αρχικά [οι ρωσικές αρχές] είχαν αρνηθεί την πρόσβαση στον ασθενή, την απέκτησαν πριν από μόλις μερικά λεπτά», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ο Λεονίντ Βολκόφ, χαιρετίζοντας μια «θετική εξέλιξη».

«Είμαστε πολύ μακριά από το να έχουμε επιλύσει την κατάσταση», πρόσθεσε ωστόσο ο Βολκόφ, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Ναβάλνι δεν έχει ακόμη, όπως είπε, αποτελέσει αντικείμενο μιας «διάγνωσης» ή «ανάλυσης».

«Κανένα αξιόπιστο δεδομένο, κανένα ανεξάρτητο δεδομένο δεν μας είναι προσβάσιμο και το αίτημά μας παραμένει το ίδιο: οφείλουμε να τον μεταφέρουμε σε έναν τόπο, στο Βερολίνο, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει αντικείμενο μιας ανεξάρτητης ανάλυσης του τι του συμβαίνει», είπε ο Βολκόφ.

Ο Βολκόφ απευθύνθηκε επίσης στους Ευρωπαίους ηγέτες: «ζητάμε από τον καθέναν ξεχωριστά να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες (για μια μεταφορά στη Γερμανία), γιατί είναι πραγματικά απαραίτητο».

Η σύζυγος του ζήτησε από τον Πούτιν να δώσει την άδεια για την μεταφορά του στην Γερμανία
Η σύζυγος του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, με επιστολή της ζητάει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να δώσει την άδεια ώστε να μεταφερθεί ο σύζυγός της στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για νοσηλεία.

Η επιστολή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εστάλη αμέσως στο Κρεμλίνο , ανακοίνωσε συνεργάτης του Ναβάλνι.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι οι εκπρόσωποι του Ναβάλνι δεν έχουν απευθυνθεί επίσημα με την παράκληση να συνδράμουμε στην μεταφορά του, «υπήρξαν μόνο αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται περισσή γραφειοκρατία».

Η επιστολή της συζύγου του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια , όπως αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter είναι η ακόλουθη:


«Αυτή τη στιγμή ο σύζυγός μου Αλεξέι Ανατολιεβιτς Ναβάλνι βρίσκεται στο νοσοκομείο πρώτων βοηθειών Ν1 της πόλης Ομσκ σε σοβαρή κατάσταση.

Θεωρώ, ότι χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Από τις 12:00 της 21ης Αυγούστου διαθέτουμε όλες τις δυνατότητες για την άμεση μεταφορά του Αλεξέι υπό την επίβλεψη γιατρών υψηλού επιπέδου.

Επισήμως απευθύνομαι σε σας ζητώντας να επιτρέψετε την μεταφορά του Αλεξέι Ανατολιεβιτς Ναβάλνι στην Ομοσπονδιακή Γερμανία».