Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΙΑ...!!! Ελληνική Στρατιωτική Κινητοποίηση...!!! Στους χώρους διασποράς η Εθνοφυλακή...

Σε κατάσταση αυξημένης επiφυλακής τέθηκαν και πάλι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τις μονάδες της Εθνοφυλακής στην περιοχή των Δωδεκανήσ...

Έβρος, ζωντανά:Σε πλήρη ετοιμότητα στρατός και Εθνοφυλακή

Σε κατάσταση αυξημένης επiφυλακής τέθηκαν και πάλι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τις μονάδες της Εθνοφυλακής στην περιοχή των Δωδεκανήσων να καταγράφουν έναρξη κινητοποίησης, η οποία κατά την διάρκεια της νύχτας θα κορυφωθεί, καθώς ο τουρκικός Στόλος συγκεντρώνεται σε μία περιοχή που ξεκινά από το Ακσάζ και φτάνει μέχρι την Αττάλεια, προκειμένου να εκτελέσει σήμερα και αύριο 11/08, άσκηση.




Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία της τουρκικής κινητοποίησης.

Στον ΕΣ υπήρξαν ανακλήσεις αδειών μονίμων στελεχών και γενικά υπάρχει αύξηση της επιφυλακής ειδικά σε μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων για τα οποία υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει στρατιωτική ενέργεια από την πλευρά των Τούρκων με αφορμή την «στρατικοποίησή» του, προκειμένου να υπάρξει μια «εύκολη νίκη». Ή έτσι ΝΟΜΊΖΕΙ το τουρκικό Επιτελείο...

Η αφορμή για τη νέα τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση είναι η υπογραφή του ελληνο-αιγυπτικού συμφώνου για την ΑΟΖ δυτικά του 28ου Μεσημβρινού.

Η Άγκυρα, αν δεν αντιδράσει με την αποστολή ερευνητικού και διενέργεια ερευνών εντός της περιοχής αυτής (η οποία περιοχή είναι σαφώς δυτικότερα από την αρχική NAVTEX της 21ης Ιουλίου), θα είναι σα να αποδέχεται την ήττα της.

Αντίστοιχα η Αθήνα, αν δεν πλήξει το τουρκικό ερευνητικό που θα επιχειρήσει, τυχόν έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, θα είναι σα να ακυρώνει στην πράξη την συμφωνία με την Αίγυπτο.