Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...!! Σκόπια: Οι ελληνικές αρχές επεκτείνουν την απαγόρευση εισόδου μέχρι τις 31 Αυγούστου

ΘΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΣΤΟΣ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... Οι ελληνικές αρχές έχουν παρατείνει την απαγόρευση εισ...


ΘΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΣΤΟΣ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...

Οι ελληνικές αρχές έχουν παρατείνει την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για υπηκόους τρίτων χωρών, καθώς και από την Βόρεια Μακεδονία, έως τις 31 Αυγούστου, αναφέρει ο ανταποκριτής του MIA από την Αθήνα.





Η προηγούμενη, πανομοιότυπη απόφαση ισχύει έως τις 14 Αυγούστου και η νέα είναι παράταση και τίθεται σε ισχύ το Σάββατο.

Το μέτρο προβλέπει «προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των υπηκόων τρίτων χωρών από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στη χώρα και με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και χερσαίων συνδέσεων για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω εξάπλωση του κοροναϊού Covid-19 στην ελληνική επικράτεια».

Η απαγόρευση δεν ισχύει για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του χώρου Σένγκεν, καθώς και για τους υπηκόους της Αυστραλίας, της Γεωργίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ρουάντα, της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης, της Τυνησίας, της Ουρουγουάης και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Εξαιρέσεις υπάρχουν σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών, όπως ιατρικό προσωπικό και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκείνοι που έχουν άδεια διαμονής σε κράτος μέλος της ΕΕ ή σε χώρα Σένγκεν, μέλη κυβερνητικών αποστολών, διπλωμάτες, μεταφορείς, οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα, διέλευση ταξιδιωτών, μαθητές, φροντιστές ηλικιωμένων και άτομα με αναπηρία, ως και εποχιακοί εργαζόμενοι στη γεωργία.

Η πρόταση έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελλάδας και ισχύει για την περίοδο από 15 Αυγούστου 2020 έως 31 Αυγούστου 2020.

Η άλλη υπουργική απόφαση σχετικά με τον προσωρινό περιορισμό όλων των αεροπορικών, σιδηροδρομικών και χερσαίων συνδέσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία λήγει στις 15 Αυγούστου.

Zurnal.mk

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος