Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός τουρκία: Στο υψηλότερο επίπεδο τα κρούσματα και οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσαν χθες περιορισμούς στην τέλεση γάμων και άλλων εκδηλώσεων στην τουρκική οικονομική πρωτεύουσ...

covid_turkey

Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσαν χθες περιορισμούς στην τέλεση γάμων και άλλων εκδηλώσεων στην τουρκική οικονομική πρωτεύουσα, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε όλη τη χώρα για πρώτη φορά έπειτα από δύο και πλέον μήνες.




Από τη Δευτέρα οι γάμοι, τα πάρτι αρραβώνων και οι τελετές περιτομής σε εσωτερικούς χώρους θα απαγορευτούν, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Παιδιά και πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών θα απαγορεύεται επίσης να παρευρίσκονται σε υπαίθριες τελετές που θα επιτρέπεται να πραγματοποιούνται.

Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι 1.549 νέα κρούσματα της COVID-19 διαγνώστηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο -- ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τα μέσα Ιουνίου. Τριάντα εννέα άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα περισσότερα από τα μέσα Μαΐου, πρόσθεσε.

«Ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Κοτζά σε tweet του. «Δεν μπορούμε να είμαστε χαλαροί στην εφαρμογή των μέτρων» για τον περιορισμό της πανδημίας, είπε.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 267.064, ενώ 6.284 έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με την COVID-19.