Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντιπρόεδρος της Τουρκίας: «Εεεεε Γαλλία ποια είσαι εσύ ;»… «αν δεν είναι αιτία πολέμου τα 12 ν.μ. τι είναι ;»...

Αντίδραση από τον Φουάτ Οκτάι προς την Ελλάδα : “Μα αν δεν είναι αυτό αιτία πολέμου, ποιο θα είναι ;” Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, αναφ...


Αντίδραση από τον Φουάτ Οκτάι προς την Ελλάδα : “Μα αν δεν είναι αυτό αιτία πολέμου, ποιο θα είναι ;”




Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, αναφερόμενος στην επιδίωξη της Ελλάδας να επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα, δήλωσε τα εξής : “Περιμένετε μήπως αυτό να το δεχτούμε; Μα αν δεν είναι αυτό αιτία πολέμου, ποίο θα είναι ;”
…..
Η Βουλή μας έχει δώσει αρμοδιότητα πως αυτό είναι αιτία πολέμου. Αυτό είναι κάτι που υποστηρίζουμε και σήμερα και ισχύει ακόμη. Τι θα πει επέκταση στα 12 μίλια ;……

Ότι από δω και κάτω η Τουρκία δεν θα μπορεί να κατέβει. Δηλαδή από το Αιγαίο και προς τα κάτω, τα πλοία σου, είτε είσαι τουρίστας, είτε είσαι ψαράς, είτε κάνεις εμπόριο, τα πλοία σου που περνάνε από τη Μαύρη Θάλασσα και τον Μαρμαρά, δεν θα μπορούν να κατέβουν στις ανοιχτές θάλασσες. Περιμένετε μήπως να το δεχτούμε αυτό; Μα αν δεν είναι αυτό αιτία πολέμου ποιο θα είναι; Άλλωστε αυτό το δηλώνει και ο ΠτΔ μας.

Από εμάς δεν πρόκειται να υπάρξει ατύχημα. Αυτοί μιλάνε για ατύχημα, εμείς όμως θα κάνουμε τα απαραίτητα. Μα αν δεν κάνουμε τα απαραίτητα, αν δεν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, που θα το κάνουμε; Η θέση της Τουρκίας είναι η εξής: “Βρίσκεσαι ούτως ή άλλως μπροστά στη μύτη μου, οι ηπειρωτικές περιοχές διαθέτουν υφαλοκρηπίδα, αλλά αυτά τα νησάκια μπορεί μεν να έχουν χωρικά ύδατα (πάλι φερόμαστε δίκαια) αλλά δεν μπορεί να έχουν υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορεί να έχουν ΑΟΖ.
…..
Έρχεται η Γαλλία και βάζει εδώ αεροπλάνα της. Μα ποιος είσαι εσύ; Εεεε Γαλλία ποιος είσαι εσύ; Εεεε Μακρόν ποιος είσαι εσύ; Δεν γνωρίζεις καλά την Τουρκία και το τουρκικό Έθνος. Εσύ δεν είσαι εγγυήτρια δύναμη. Είναι σαφές ποιες είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις. Είναι η Τουρκία η Ελλάδα και η Αγγλία. Ούτε η ΕΕ είναι αμερόληπτη.
…..”
Cnnturk.com 29/8/2020