Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο – «Να είστε σε επιφυλακή»

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Ζακύνθου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λήφ...


Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Ζακύνθου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν στο νησί για τον κορωνοϊό.




Το μήνυμα που ήταν γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά έγραφε: “Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Ζάκυνθο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας”.




Υπενθυμίζεται ότι χθες (28.08.2020), με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τη Ζάκυνθο, όπως και για τη Λέσβο:

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ. – Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

– Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ζακύνθου και στην Π.Ε. Λέσβου.