Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ... Κομήτης NEOWISE: Έτσι θα τον δείτε με γυμνό μάτι να περνάει από τον ουρανό (βίντεο)

Ένα εξωπραγματικό θέαμα θα δημιουργηθεί στον ουρανό από τις 12 του Ιουλίου, καθώς ο κομήτης NEOWISE θα είναι ορατός και το βράδυ, με του...

Κομήτης NEOWISE: Έτσι θα τον δείτε με γυμνό μάτι να περνάει από τον ουρανό (βίντεο)

Ένα εξωπραγματικό θέαμα θα δημιουργηθεί στον ουρανό από τις 12 του Ιουλίου, καθώς ο κομήτης NEOWISE θα είναι ορατός και το βράδυ, με τους αστρονόμους να περιμένουν πως θα γίνει ακόμα πιο λαμπρός.






Στις 3 Ιούλη έφτασε στο πλησιέστερο σημείο του στον Ήλιο, σε απόσταση 44 εκατ. χιλιομέτρων, με τη θερμότητα από το άστρο του ηλιακού συστήματός μας να τον κάνει να σχηματίσει την εντυπωσιακή, λαμπερή ουρά.

«Για αρκετούς ανθρώπους στο Βόρειο Ημισφαίριο, ειδικά στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, [ο κομήτης] θα είναι ορατός για μια ώρα πριν από την ανατολή του Ήλιου, πολύ χαμηλά στον βορειοανατολικό ουρανό» ανέφερε η μετεωρολόγος και φωτογράφος του διαστήματος, Κέρι-Αν Λέκι Χέπμπουρν, σύμφωνα με το Scientific American.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις 12 Ιούλη, ο κομήτης NEOWISE θα είναι ορατός και το βράδυ. Μια ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα, θα είναι ορατός στον βορειοδυτικό ορίζοντα. Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθήστε τον κομήτη NEOWISE, όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).