Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Aυτός είναι ο Έλληνας «Χάνιμπαλ» της Αυστραλίας

newsautoΣτην ταινία «Snowtown» ζωντάνεψε ξανά η φρικιαστική ιστορία του ομογενούς που βιάστηκε από τον αδερφό του, πριν βυθιστεί σε έναν απ...


newsautoΣτην ταινία «Snowtown» ζωντάνεψε ξανά η φρικιαστική ιστορία του ομογενούς που βιάστηκε από τον αδερφό του, πριν βυθιστεί σε έναν αποτρόπαιο κύκλο αίματος με δώδεκα θύματα




Στις φυλακές όπου κρατείται σήμερα ο Τζέιμς-Σπυρίδων Βλασσάκης δεν περιμένει τίποτα. Καταδικασμένος σε ισόβια, δεν αναμένεται να βγει από το κελί του πριν από το 2025, όταν θα είναι πλέον σαράντα έξι ετών. Πρωταγωνιστής μαζί με άλλους δύο άντρες και τη μητέρα του σε μια σειρά από δολοφονίες που συγκλόνισαν την Αυστραλία, ο Βλασσάκης δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι «σε μερικές περιπτώσεις, όταν σκοτώναμε κάποιον και τον τεμαχίζαμε, οι άλλοι έτρωγαν τις σάρκες του πτώματος». Οι «άλλοι», δηλαδή ο εγκέφαλος της σπείρας Τζον Μπάντινγκ, ο Ρόμπερτ Βάγκνερ, ο Μαρκ Χάϊντον και η μητέρα του Ελίζαμπεθ, υποστηρίζουν ότι ενίοτε «δειπνούσε» κι’ αυτός μαζί τους.
Η φρικιαστική ιστορία τους αποτυπώθηκε συγκλονιστικά στην ταινία «Snowtown» που προβλήθηκε στην Αυστραλία πριν λίγα χρόνια, ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο φεστιβάλ Καννών του 2016.


Ο βιασμός και η αρχή του τρόμου




Στην Αδελαϊδα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ο Τζέιμς-Σπυρίδων Βλασσάκης σπάνια έζησε ανέμελες παιδικές στιγμές. Γεννημένος το 1979, βίωσε στην τρυφερή ηλικία των επτά την απώλεια του πατέρα του από καρδιακή προσβολή. Η μητέρα του που δεν ασχολιόταν και ιδιαίτερα μαζί του, τον άφησε να γυρνάει δεξιά και αριστερά. Μέσα σε μια οικογένεια διαλυμένη, με θετά αδέρφια που δεν ήξεραν τη λέξη αγάπη, ο Βλασσάκης «σπρώχνεται» ουσιαστικά σε αυτό που θα γίνει στην εφηβική του ηλικία. Ένας serial killer, χωρίς έλεος για την ανθρώπινη ζωή.
Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο δεκατριάχρονος έφηβος θα βιαστεί από τον ετεροθαλή αδερφό του Τρόι Γουντ. Δεν θα πει τίποτε σε κανέναν, ούτε καν στη μητέρα του, η οποία ένα χρόνο αργότερα θα γνωρίζει τον Τζον Μπάντινγκ.

Ο τελευταίος θα βρεθεί κατά λάθος στην Αδελαϊδα, όταν το αυτοκίνητό του μένει από μηχανική βλάβη και η γνωριμία του με την Ελίζαμπεθ θα αποδειχτεί κάτι παραπάνω από μοιραία. Ο Βλασσάκης θα δει από την αρχή στο πρόσωπο του Μπάντινγκ, την πατρική φιγούρα που έλειπε από τη ζωή του, αφού ο Τζον παντρεύεται τη μητέρα του και κερδίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του μικρού. Ορκισμένος εχθρός των ομοφυλόφιλων και των παιδόφιλων, ο Μπάντινγκ σοκάρεται όταν ο Τζέιμς του αποκαλύπτει ότι βιάστηκε από τον θετό του αδερφό.
«Θα πάρουμε εκδίκηση μικρέ» του λέει και το εννοεί, ενώ λίγες μέρες αργότερα θα αποκαλύψει στην σύζυγό του και τον γιο της την εγκληματική του ταυτότητα.



Αφορμή θα σταθεί ένα επεισόδιο της αυστραλιανής τηλεόρασης με τίτλο «Οι πιο καταζητούμενοι» στο οποίο προβάλλεται η υπόθεση δολοφονίας κάποιου Κλίντον Τρεζίζ. Εντελώς κυνικά ο Μπάντινγκ λέει σε μητέρα και γιο ότι «αυτή η δολοφονία είναι το καλύτερο έργο μου» και συνεχίζοντας αποκαλύπτει ότι έχει σκοτώσει άλλους τέσσερις άντρες, επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι. Αντί να τρομάξουν με αυτά που ακούν η Ελίζαμπεθ και ο Βλασσάκης ενθουσιάζονται που ζουν στο ίδιο σπίτι με ένα δολοφόνο.


O Έλληνας που παραμένει φυλακισμένος στο Γκουαντάναμο της Νέας Υόρκης
Τα φρικτά βασανιστήρια, ο κανιβαλισμός και τα βαρέλια!

Στα δεκατέσσερα χρόνια του, ο Τζέιμς-Σπυρίδων Βλασσάκης είναι ήδη χρήστης ναρκωτικών δύο χρόνια, έχοντας ξεκινήσει από τα δώδεκα, πρώτα με μαριχουάνα και μετά με αμφεταμίνες. Η πρώτη δολοφονία στην οποία έλαβε μέρος ο νεαρός ομογενής δεν ήταν άλλη από αυτή του ετεροθαλή αδερφού του Τρόι Γουντ. Μαζί με τον Μπάντιγκ, τον Βάγκνερ και τη μητέρα του τον ακινητοποιούν μέσα στη μπανιέρα. Οι δύο πρώτοι αρχίζουν να τον βασανίζουν σπάζοντας τα δάχτυλα των ποδιών του με μια μεγάλη τανάλια. Ο Γουντ ουρλιάζει από τον πόνο, αλλά δεν τον ακούει κανείς. Όταν λιποθυμάει ο Βάγκνερ άρχισε να χοροπηδάει πάνω στα πνευμόνια του μέχρι να πεθάνει.

Ακολούθησε σύμφωνα με την κατάθεση του Βλασσάκη, χρόνια αργότερα το «δείπνο», με επιλεγμένα κομμάτια από το σώμα του Τρόι, τα οποία τηγανίστηκαν! «Έκανα εμετό όταν μου το είπαν» συμπλήρωσε ο Έλληνας κανίβαλος, καταθέτοντας στους αστυνομικούς και άλλες φρικτές λεπτομέρειες, όπως αυτές που αφορούσαν την άτυχη Σούζαν Άλεβ. Ο Μπάντινγκ έκοψε από το άτυχο θύμα, τα χέρια, τα πόδια, το στήθος και το κεφάλι της ζητώντας μάλιστα από τους συνεργάτες του να το φιλήσουν. Για κάθε έναν που σκότωναν υπήρχε φυσικά και η λύση του τι θα κάνουν το πτώμα του. Τα θύματα διαμελίζονταν και τα κομμάτια τους έμπαιναν μέσα σε βαρέλια, τα οποία οι δολοφόνοι γέμιζαν με υδροχλωρικό οξύ και τα άφηναν στο έρημο θησαυροφυλάκιο μιας εγκαταλελειμμένης τράπεζας στην πόλη-φάντασμα Σνόουταουν. Μέχρι το 1999 η συμμορία συνέχισε ανενόχλητη το έργο της.

Ποιός αγόρασε τη βίλα του Φυντανίδη στην Τήνο για 1,86 εκατ. ευρώ;
Το προ-τελευταίο θύμα τους έμελλε να οδηγήσει τους αστυνομικούς στην διαβόητη συμμορία. Ήταν η Ελίζαμπεθ Χάϊντον, γυναίκα ενός από τα μέλη της, την οποία δολοφόνησαν με την υποψία ότι μπορεί να είχε καταλάβει κάτι και να πήγαινε στην αστυνομία. Αμέσως μετά την δήλωση της εξαφάνισής της από τον αδερφό της και όχι από τον άντρα της, οι αστυνομικοί παρακολουθούν στενά τον τελευταίο και υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες του με τα υπόλοιπα μέλη. Όταν οι αστυνομικοί οδηγούνται στη Σνόουταουν και μπαίνουν στην τράπεζα που είχε νοικιάσει η μητέρα του Βλασσάκη, ανακαλύπτουν οχτώ βαρέλια με κατακρεουργημένα πτώματα μέσα σε οξύ.

Όταν αρχίζουν οι συλλήψεις, ο πρώτος που σπάει είναι ο εικοσάχρονος πλέον Έλληνας κανίβαλος. Μπροστά στην θανατική καταδίκη δέχεται να μιλήσει και περιγράφει τα πάντα στους αστυνομικούς. Στην δίκη που συγκλονίζει την Αυστραλία, ο Τζέιμς-Σπυρίδων Βλασσάκης θα καταδικαστεί σε τέσσερις φορές ισόβια, ενώ η μητέρα του πέθανε από καρκίνο μέσα σε νοσοκομείο της φυλακής όπου κρατείτο, πριν από την καταδίκης της. Ο γιος της μετράει ακόμα χρόνια φυλάκισης, πριν αφεθεί ελεύθερος με τις προσωπικές του ερινύες να τον κυνηγάνε για πάντα.