Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η πανούκλα χτύπησε στη Μογγολία… Πέθανε 15χρονος από την ασθένεια!

Τον θάνατο ενός 15χρονου από βουβωνική πανώλη επιβεβαίωσε το Υπουργείο Υγείας της Μογγολίας. Τοπικά μέσα μετέδωσαν την είδηση ότι σύμφωνα μ...


Τον θάνατο ενός 15χρονου από βουβωνική πανώλη επιβεβαίωσε το Υπουργείο Υγείας της Μογγολίας. Τοπικά μέσα μετέδωσαν την είδηση ότι σύμφωνα με το μογγολικό Εθνικό Κέντρο για τις Ζωονόσους ένα 15χρονο αγόρι πέθανε από πιθανή μόλυνση από βουβωνική πανώλη στην επαρχία Γκόβι-Αλτάι της δυτικής Μογγολίας.




Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο έφηβος τρεις μέρες πριν τον θάνατό του, είχε φάει μαζί με φίλους του κρέας μαρμότας, ζώο που θεωρείται ως «μεταφορέας» της βουβωνικής πανώλης. «Τα αποτελέσματα των τεστ PCR που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας αποκάλυψαν ότι αιτία του θανάτου του 15χρονου αγοριού ήταν η βουβωνική πανώλη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Μογγολίας, Ντόρτζ Ναρανγκερέλ.






Στις αρχές Ιουλίου, δύο κρούσματα βουβωνικής πανώλης είχαν εντοπιστεί στην αυτόνομη επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας στην Κίνα, ενώ δύο ακόμα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην επαρχία Κχοβντ. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Τομέα Ασίας του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γκεόργκι Ζινόβιεφ, η Μόσχα δεν θεωρεί σοβαρή απειλή μια πιθανή εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης από τη Μογγολία στην Κίνα, καθώς η κίνηση των πολιτών στα σύνορα έχει σταματήσει τελείως.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK