Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και η Ουγγαρία θα πάρει φυσικό αέριο από τον ρωσοτουρκικό αγωγό Turkish Stream

Η Ουγγαρία θα ενταχθεί στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream μέσω της Σερβίας. Το δεκαετές σχέδιο στοχεύει στο να μεταφέρει 6 δισ....



Η Ουγγαρία θα ενταχθεί στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream μέσω της Σερβίας. Το δεκαετές σχέδιο στοχεύει στο να μεταφέρει 6 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.





Μια ουγγρική εταιρεία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα ενταχθεί στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream. Η πολυεθνική MOL με έδρα την Βουδαπέστη, δήλωσε ότι θα ενταχθεί στον αγωγό φυσικού αερίου μέσω της Σερβίας.




Η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε ένα δεκαετές αναπτυξιακό σχέδιο που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου έργου διασύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ Σερβίας-Ουγγαρίας, χωρητικότητας 6 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως. Ο Turkish Stream αποτελείται από δύο υπεράκτιες γραμμές μήκους 930 χιλιομέτρων που εκτείνονται από τη Ρωσία έως την Τουρκία κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας και δύο ξεχωριστές χερσαίες γραμμές σε μήκη 142 χλμ. και 70 χλμ. Το έργο έχει συνολική χωρητικότητα 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm).


Η πρώτη γραμμή με χωρητικότητα 15,75 bcm έχει σχεδιαστεί για προμήθειες στους εγχώριους πελάτες της Τουρκίας και η δεύτερη γραμμή, με χωρητικότητα 15,75 bcm μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Βουλγαρίας. Οι εμπορικές προμήθειες μέσω του αγωγού φυσικού αερίου ξεκίνησαν φέτος την 1η Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ