Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙΜΑΚΩΣΗ στην Μεσόγειο... Η Αίγυπτος στέλνει ΑΠΑΤΣΙ στον Χαφτάρ... Κινείται ανοικτά της Λιβύης το αιγυπτιακό MISTRAL!

Νέα τροπή παίρνει ο πόλεμος στη Λιβύη από την εμφανή πρόθεση της Αιγύπτου να επιβάλει τις απόψεις της για ασφάλεια στα σύνορα της, μαζί...

AH-64E-Apache

Νέα τροπή παίρνει ο πόλεμος στη Λιβύη από την εμφανή πρόθεση της Αιγύπτου να επιβάλει τις απόψεις της για ασφάλεια στα σύνορα της, μαζί με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Σύμφωνα με πληροφορίες το αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο Mistral κινείται προς τις ακτές της Λιβύης.




Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε τραβήχτηκε στα ανοικτά των ακτών της Misra Matruh, περίπου 240 χλμ δυτικά της Αλεξάνδρειας, ενώ λογικά και υποβρύχια του αιγυπτιακού ΠΝ βρίσκονται ήδη στις λιβυκές ακτές “ανοίγοντας το δρόμο” στον αιγυπτιακό στολίσκο που κινείται στην περιοχή.

Το MISTRAL της Αιγύπτου προφανώς και κινείται με πορεία δυτικά ως μέσο επίδειξης ισχύος στην Τουρκία και τα σχέδια της.

Η Αίγυπτος δείχνει τα "δόντια" της στην Τουρκία, ενώ σοβαρεύει η κατάσταση στη Λιβύη ώρα με την ώρα. Όπως ανέφερε το Defense News, ο ισχυρότερος στρατός της Αφρικής, ο αιγυπτιακός συγκεντρώνει εκτός των αρμάτων μάχης και δεκάδες ελικόπτερα στα σύνορα με την Λιβύη σε στρατιωτική βάση.

Πρόκειται για επιθετικά ελικόπτερα AH-64E Apache τα οποία εμφανίζονται να είναι έτοιμα για αντίποινα μαζί με τον από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) με επικεφαλής τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

Τα επιθετικά ελικόπτερα σε περίπτωση εισβολής “θα συνοδεύσουν” τα αιγυπτιακά άρματα μάχης M1 ABRAMS μαζί με τα αεροσκάφη δημιουργώντας μια “συμπαγή” δύναμη κρούσης κατά των δυνάμεων του GNA και των Τούρκων.