Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βίντεο-Ξυλοδαρμοί και συλλήψεις βουλευτών και στελεχών του κόμματος κουρδικού HDP που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν

Αστυνομική επέμβαση στην πορεία Δημοκρατίας του κόμματος HDP : Χτυπήθηκαν βουλευτές ενώ έγιναν και πολλές συλλήψεις Στην Πορεία...



Αστυνομική επέμβαση στην πορεία Δημοκρατίας του κόμματος HDP : Χτυπήθηκαν βουλευτές ενώ έγιναν και πολλές συλλήψεις




Στην Πορεία Δημοκρατίας που θα άρχιζε σήμερα το κόμμα HDP απο Αδριανούπολη και Χακάρι, δηλαδή από δύο πλευρές προς την Αγκυρα , υπήρξε αστυνομική επέμβαση στην Αδριανούπολη. Στην επέμβαση της αστυνομίας χτυπήθηκαν άτομα μεταξύ των οποίων και βουλευτές ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα.

Στην πορεία που θα άρχιζε από την Ανδριανούπολη η αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Περβιν Μπουλνταν μαζί με βουλευτές και κομματικά στελέχη συναντήθηκαν στις 12:00 μπροστά στο εμπορικό κέντρο Σηλυβρίας παίρνοντας το δρόμο προς Αδριανούπολη. Η αστυνομία πριν αρχίσει η πορεία επενέβη προς τα στελέχη του κόμματος που ήταν στις καφετέριες.
…..
Στο Χακκαρι από νωρίς το πρωί σε διάφορα σημεία της πόλης είχαν στηθεί αστυνομικά σημεία ελέγχου. Μπροστά από τις επίσημες υπηρεσίες υπήρχαν αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων θωρακισμένα οχήματα και ΜΑΤ.
…..
Στα πλαίσια των προσπαθειών για να περιοριστούν οι διαμαρτυρίες από μέρες πριν περιορισμούς στις εισόδους των πολλών είχαν επιβάλει οι νομαρχίες Χακάρι, Αδριανούπολης, Τεκιρνταγ, Βαν και Κοτζάελι. Η τελευταία απαγόρευση ήρθε από την νομαρχία Αδάνων που για 15 μέρες απαγόρευσε εισόδους και εξόδους.

Σχ. tourkikanea.gr: Οι Κούρδοι διαμαρτύρονται για την απώλεια των δύο βουλευτικών εδρών που έγινε με δικαστικό πραξικόπημα και η ανταπόκριση στη διαμαρτυρία τους, είναι να τους ξυλοφορτώνει η αστυνομία… Και μετά κάποιοι από τους Τούρκους αναρωτιούνται γιατί βγαίνουν στα βουνά οι Κούρδοι…
……