Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με όπλο την ΠΕΙΝΑ: Ο Στάλιν σκοτώνει εκατομμύρια Σοβιετικούς πολίτες

Στην Ουκρανία δεν έχει ξεχαστεί. Είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που οι κάτοικοι της χώρας αντιμετώπισαν φιλικότερα τους Γερμανούς κ...


Στην Ουκρανία δεν έχει ξεχαστεί. Είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που οι κάτοικοι της χώρας αντιμετώπισαν φιλικότερα τους Γερμανούς και εξακολουθούν να τρέφουν αντιρωσικά αισθήματα. «Γολοντομόρ»… Μια λέξη μόνο που κρύβει όμως όλη τη φρίκη. Στα ουκρανικά αποτελεί παραφθορά της φράσης «δολοφονία διά της πείνας». Αναγνωρίστηκε μάλιστα ως γενοκτονία από την Ουκρανία και άλλες 15 χώρες από το 2006 ως σήμερα.




Για τον αριθμό των θυμάτων μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Το 2003 απόφαση του ΟΗΕ έκανε λόγο για 7-10 εκ. θύματα. Πιο συντηρητικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 3,3 εκ. νεκρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη απογραφή του 1937 που διέταξε ο Στάλιν, ο σοβιετικός πληθυσμός βρέθηκε μειωμένος κατά 8 εκ. περίπου.


Ο Στάλιν αντέδρασε με τον δικό του «δημοκρατικό» τρόπο. Εκτέλεσε όλους τους επικεφαλής που διεξήγαγαν την απογραφή και έκανε καινούργια που παρουσίασε τα στοιχεία που έδωσε αυτός και οι συνεργάτες του. Ο λιμός στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και άλλες σοβιετικές «δημοκρατίες» της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ σχετίζονται με τα σχέδια του Στάλιν για την εκβιομηχάνιση και την κολεκτιβοποίηση. Στην Ουκρανία ειδικά είχε σχέση με την εξόντωση των κουλάκων – των εύπορων υποτίθεται αγροτών.

Στην πραγματικότητα στόχος του Στάλιν ήταν η εξαφάνιση κάθε «ελεύθερου» καλλιεργητή που δεν ήταν ενταγμένος σε κολεκτίβα. Το σταλινικό καθεστώς βάφτισε τους αγρότες «εχθρούς του λαού» και εξαπέλυσε εκστρατεία προπαγάνδας και επηρεασμού του λοιπού πληθυσμού για να δικαιολογήσει τις ελλείψεις τροφίμων που παρουσιάστηκαν και στις πόλεις. Ο λιμός ξεκίνησε το 1931 αλλά η αιτία που τον προκάλεσε ήταν οι πολιτικές αποφάσεις του Κρεμλίνου.Διαβάστε την συνέχεια στο history-point.gr

https://www.history-point.gr/me-oplo-tin-peina-o-stalin-skotonei-ekatommyria-sovietikous