Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ο Ερντογάν με το Ισραήλ, που βάζει Σαουδάραβες στο συμβούλιο για το Τέμενος Αλ Ακτσά

Νέα ήττα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο θέμα του ελέγχου του Όρους του Ναού μετά τις μυστικές κινήσεις του Νετανιάχου Ηαυξημένη κ...


Νέα ήττα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο θέμα του ελέγχου του Όρους του Ναού μετά τις μυστικές κινήσεις του Νετανιάχου
Ηαυξημένη και προκλητική ταυτόχρονα παρουσία της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ, “μαλάκωσε” την θέση της Ιορδανίας επιτρέποντας στη Σαουδική Αραβία να τοποθετήσει εκπροσώπους της στο συμβούλιο που ελέγχει το Τρίτο πιο ιερό Τεμένος των μουσουλμάνων στην Ιερουσαλήμ, ακυρώνοντας τα σχέδια του Ερντογάν για κυριαρχία μέσω των Παλαιστινίων, οι οποίοι θα εκδιωχθούν από το συμβούλιο του Τεμένους.

Το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία διεξήγαγαν μυστικές συνομιλίες σχετικά με την τοποθέτηση εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας στο Ισλαμικό Συμβούλιο Wakf στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, γράφει σήμερα Δευτέρα η εφημερίδα Israel Hayom.

Ανώτατοι Σαουδάραβες διπλωμάτες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι οι δύο χώρες συμμετέχουν σε μυστικές συζητήσεις από τον Δεκέμβριο, με τη συμμετοχή μιας περιορισμένης διαπραγματευτικής ομάδας ανώτερων διπλωματών και αξιωματούχων ασφαλείας από το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συνομιλίες αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας «Ειρήνη προς την Ευημερία στη Μέση Ανατολή» που διατυπώθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με έναν ανώτατο Σαουδάραβα διπλωμάτη, πριν από λίγους μήνες οι Ιορδανοί διαμαρτυρήθηκαν κατηγορηματικά για οποιαδήποτε αλλαγή στο Συμβούλιο Wakf. Ωστόσο, το Χασεμιτικό Βασίλειο στην πορεία άλλαξε την στάση του εν μέσω των προκλητικών τουρκικών επεμβάσεων στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στο Όρος του ναού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Παλαιστίνιοι που συμμετείχαν στο ισλαμικό συμβούλιο τους τελευταίους μήνες επέτρεψαν την αυξημένη συμμετοχή ισλαμικοτουρκικών οργανώσεων στο Όρος του Ναού ώστε αυτό να τεθεί μελλοντικά υπό την αιγίδα της Τουρκίας.

Ως αποτέλεσμα, οι Ιορδανοί έστειλαν μηνύματα σε Ισραήλ και ΗΠΑ ότι θα ήταν έτοιμοι να δεχθούν την ένταξη των Σαουδάραβων εκπροσώπων στο Συμβούλιο Wakf, εκδιώκοντας τους Παλαιστινίους.

Αυτό με την σειρά του θα επιφέρει σίγουρα την οργή του Ερντογάν και την επέμβαση του (άγνωστο με ποιο τρόπο) σύμφωνα και με παλαιότερες δηλώσεις του για το Τέμενος Αλ Ακτσά.

Η οργή ήδη ξεχειλίζει στην Άγκυρα, η οποία ήθελε να ελέγξει ισλαμικά Τεμένη μαζί με την Παλαιστινιακή πλευρά, για να εκβιάσει στη συνέχεια το κράτος του Ισραήλ παρουσιαζόμενη ως ηγέτιδα δύναμη στον ισλαμικό χώρο.

Μεγάλη τουρκική εφημερίδα πριν μερικούς μήνες είχε αναφέρει ότι “η Ιερουσαλήμ είναι ιερή τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους Εβραίους (ξεχνώντας βέβαια τους Χριστιανούς), καθώς περιλαμβάνει ιερούς χώρους γνωστούς στους μουσουλμάνους, ως Χαράμ αλ Σαρίφ, το Τέμενος Αλ-Άκτσα και ο θόλος του βράχου, καθώς και έναν αρχαίο εβραϊκό ναό".

Η ουσία όμως εδώ αφορά την νέα παρέμβαση της Τουρκίας εντός του Ισραήλ, με σκοπό τη βοήθεια των Παλαιστινίων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται επιμελώς, για να επιτευχθούν τα σχέδια του Ερντογάν, για την Ιερουσαλήμ και μόνο αυτή.
Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι επρόκειτο για ένα μυστικό σχέδιο από τον Ερντογάν, το οποίο σύμφωνα με πηγές στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, αφορούσε την προσπάθεια αλλαγής του θρησκευτικού status quo για τους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ (που θα επηρέαζε πιθανώς και το ελληνικό Πατριαρχείο).

Οι Τούρκοι εδώ καιρό ασκούν μεγάλη επίδραση στον αραβικό πληθυσμό της Ιερής πόλης λόγω της οθωμανικής κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, δίνοντας άφθονη βοήθεια και επηρεάζοντας πολιτιστικά τους Άραβες στην περιοχή.

Οι Ισραηλινοί κατανοώντας το τι ακριβώς ετοιμάζει ο Ερντογάν, αποφάσισαν μέσω ενός σχεδίου που ετοιμάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, να βάλουν ανάχωμα στους Τούρκους με την ανακήρυξη αρχικά της «μουσουλμανικής αδελφότητας» ως παράνομης οργάνωσης εντός και εκτός Ισραήλ, (είναι γνωστό ότι η οργάνωση αυτή χρηματοδοτείται από την Άγκυρα και ορισμένα καθεστώτα του Κόλπου), ενώ στη συνέχεια αποφάσισαν να αλλάξουν τη σύνθεση του συμβουλίου που είναι υπεύθυνο για το Τέμενος Αλ Ακτσά.

Τώρα, ειδικά με την είσοδο των Σαουδαράβων όλα αλλάζουν, ενώ όλα τα ενδεχόμενα στην κυριολεξία θα είναι ανοικτά για οτιδήποτε στην περιοχή αυτή από την Άγκυρα.