Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άγκυρα σε Αθήνα: «Να μιλάτε με σεβασμό στη μεγάλη Τουρκία - Εάν απαντήσουμε θα σας ανέβει η πίεση»!

Και τι δεν είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπ...

Άγκυρα σε Αθήνα: «Να μιλάτε με σεβασμό στη μεγάλη Τουρκία - Εάν απαντήσουμε θα σας ανέβει η πίεση»!

Και τι δεν είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής όπου αναφέρθηκε με λόγια απαξιωτικά στην Ελλάδα και στους υπουργούς της, ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η Αγία Σοφία είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ Μαρία Ζαχαράκη, παράλληλα, για την Κύπρο είπε ότι με τις κινήσεις που κάνουν τελευταία, δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για λύση και σημείωσε ότι δεν θα αφήσουν τα δικαιώματα των Τ/Κ στις βρετανικές βάσεις να καταπατηθούν.




Για την Ελλάδα

Έχοντας πίσω σας την ΕΕ, δεν μπορείτε να αναγκάσετε την Τουρκία να κάνει ό,τι θέλετε εσείς.

Βοηθήσαμε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της.

«Ωστόσο, νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας. Όπου προβληματικός άνθρωπος, τον κάνουν υπουργό Άμυνας.»

Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον υπουργό Άμυνας. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας ήταν και είναι πάντα προβληματικοί.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και όλοι οι άλλοι (Έλληνες υπουργοί) πρέπει να μάθουν πώς να μιλούν σε ένα μεγάλο κράτος όπως η Τουρκία.

Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα της λογικής. Αν απαντήσουμε, θα τους ανέβει η πίεση στην Ελλάδα.

Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μεγάλη εμπειρία στα Βαλκάνια.

Η Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο είναι εγγυητής ειρήνης.

Βλέπουμε το συνεχές σαμποτάζ (που μας κάνουν).

Σαν παιδικές ασθένειες.

Δείτε το μέγεθος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης.

Θεωρείτε τα νησιά συνέχεια της ηπειρωτικής χώρας και προσπαθείτε να τους προσδώσετε υφαλοκρηπίδα.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση όταν βρισκόσασταν σε οικονομική κρίση.

Είδαμε πώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί ταπείνωναν την Ελλάδα. Λένε μεγάλα λόγια χωρίς να δημιουργούν ένα μηχανισμό, χωρίς να ψηφίζουν κανένα νόμο.

Για την Αγία Σοφία

"Η αρμόδια αρχή για να ορίσει τη μοίρα της Αγίας Σοφίας είναι η τουρκική Δημοκρατία.

Χθες βράδυ ένας καθηγητής υποστήριξε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αντίκειται στη βούληση του ιδρυτή της δημοκρατίας μας.

Οι συζητήσεις αναφορικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εμφανίζονται ως πρόκληση κατά του ιδρυτή της χώρας μας και δυστυχώς πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια ανήθικη προσέγγιση.

Δεν συζητώ την ευφυία του ατόμου που παρουσιάζει έτσι το θέμα. Είναι ντροπή να αναγάγει το θέμα σε αυτό το επίπεδο. Αυτή η νοοτροπία έχει κάνει πολύ κακό στη χώρα μας. Κανένας δεν έχει πρόβλημα με το καθεστώς της Τουρκίας. Το θέμα που συζητούμε είναι διάφορες νομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Είναι ντροπή πλέον να μαλώνουμε κατά αυτόν τον τρόπο για ένα αίτημα του έθνους"

Για την Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο

"Δεν εποφθαλμιούμε τα πετρέλαια κανενός και τον πλούτο κανενός

Αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο των άλλων, ρίχνουν την κατηγορία στην Τουρκία.

Ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, εμφανίζει τον Χαφτάρ κοσμικό και τον Σαράζ τζιχαντιστή.




Ας ψάξουν λίγο. Τέτοια σχόλια ταιριάζουν περισσότερο στη Γαλλία που βλέπει τη Λιβύη με μια αποικιοκρατική αντίληψη.

Όλοι οι Λίβυοι είναι αδέρφια μας. Η Τουρκία έχει επιδείξει αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την νόμιμη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης που εκπροσωπεί το σύνολο του Λιβυκού λαού.

Είμαστε χώρα της Μεσογείου, πρέπει να διατηρήσουμε την νόμιμη σχέση με τη Λιβύη. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας στο έλεος των ύπουλων σχεδίων των άλλων.

Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Βλέπουμε πώς η υποστήριξη της Γαλλίας προς τον Χάφτερ μετατράπηκε σε ανθρώπινη τραγωδία.

Βλέπετε τους μαζικούς τάφους."

Για την Κύπρο

Η Νότια Κύπρος έκανε ένα καινούριο βήμα. Σας προειδοποιούμε από εδώ για άλλη μια φορά. Όταν κάνετε τέτοια βήματα, μη μιλάτε μετά για λύση.

Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας προέβη σε μία ωραία δήλωση.

Ο τωρινός πρωθυπουργός, ο Μητσοτάκης για να λύσει τα προβλήματά του με την Τουρκία πάει στη Γερμανία, πάει στη Γαλλία, πάει δεξιά και αριστερά και ζητά συνεχώς να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία.

Ο Τσίπρας του έδωσε μία καλή συμβουλή. «Αν θέλεις να λύσεις τα προβλήματά σου με τη Τουρκία, μίλα με τον Ερντογάν».

Η Ε/Κ Διοίκηση έκανε μια συμφωνία με τους Βρετανούς το 2014. Βάσει της συμφωνίας, η ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στις βρετανικές βάσεις δόθηκε σε αυτούς.

Αυτή η συμφωνία έγινε την ώρα που η Τουρκία και οι Τ/Κ προσέφεραν τη βοήθειά τους. Και οι Τούρκοι έχουν ακίνητη περιουσία εκεί. Πρόκειται για σφετερισμό περιουσίας. Δεν υπάρχει νομική ή ηθική νομιμότητα ούτως ή άλλως. Δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστεί κανείς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Κανείς δεν πρέπει καν να σκεφτεί να καταπατηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στις περιοχές που βρίσκονται οι βρετανικές βάσεις.

Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο και να μιλούν για λύση και ισότητα. Κάθε βήμα που κάνουν μονομερώς στρέφεται εναντίον τους βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, αν γίνεται χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και των Τ/Κ.