Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η τουρκία... Πέθανε χωρίς να μπορέσει να πάρει τα οστά της κόρης της από τον ομαδικό τάφο…

Επί 22 χρόνια δεν άνοιξε ο ομαδικός τάφος όπου βρίσκονται 41 πτώματα Ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στις οικογένειές τους τα 41 πτώμ...


Επί 22 χρόνια δεν άνοιξε ο ομαδικός τάφος όπου βρίσκονται 41 πτώματα




Ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στις οικογένειές τους τα 41 πτώματα (μεταξύ των οποίων η Γερμανίδα ερευνήτρια Άντρες Βολφ και ο καλλιτέχνης Χοζαν Χογιρ) πού θάφτηκαν το 1998 σε ομαδικό τάφο στο Βαν. Τρεις προσφυγές έγιναν για τον Χοζαν Χογιρ, Αλλά και οι τρεις μπήκαν στο αρχείο.

Επί 22 χρόνια δεν παραδίδονται στην οικογένειές τους τα σώματα των 41 μελών του ΠΚΚ (μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, η Γερμανίδα ερευνήτρια Άντρες Βολφ και ο καλλιτέχνης Χοζαν Χογιρ) που σκοτώθηκαν στις 23 Οκτωβρίου 1998 στην επαρχία Τσατάκ του νόμου Βαν, κατά την αεροπορική επίθεση που έγινε και στην επιχείρηση που ακολούθησε. Όσοι σκοτώθηκαν τότε θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο. Με τις πληροφορίες που έδωσαν χωρικοί που ζουν στην περιοχή συγγενείς κάποιων εξ αυτών που είναι θαμμένοι προσέφυγαν στις επίσημες αρχές ζητώντας να ανοίξει ο τάφος αλλά παρά το πέρασμα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τος όλες οι αιτήσεις παρέμειναν δίχως αποτέλεσμα.

Η οικογένεια και ο δικηγόρος του Κούρδου καλλιτέχνη Χοζαν Χογιρ που έχασε τη ζωή του στην σύγκρουση και είναι γνωστό πως τα οστά του είναι στον ομαδικό τάφο, ζήτησαν τρεις φορές να γίνει τεστ DNA. Αλλά και στις τρεις αιτήσεις η απάντηση ήταν να μπει η υπόθεση στο αρχείο. Η εισαγγελία του Τσατάκ, έκρινε πως δεν υπάρχει ανάγκη για άσκηση δίωξης, με την δικαιολογία άλλοτε πως “η περιοχή δεν είναι ασφαλής” και άλλοτε πως “Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία”.
…..
Ακολούθως οι οικογένειες των Αντρεα Βολφ, Τζαζιμ Τατάρ και Καμουράν Ιναλκοτς, υπέβαλαν αιτήματα στην εισαγγελία ζητώντας τα οστά των συγγενών τους. Η Λιλο Βολφ-μητέρα της Αντρέα Βολφ, σε αίτημα που είχε στείλει στην εισαγγελία του Τσατάκ έγραφε τα εξής ” Δεν μπορούσα να έρθω επειδή είμαι πολύ ηλικιωμένοι και άρρωστοι αλλά τουλάχιστον επιθυμώ να βρω τα οστά της κόρης μου” . Εισαγγελία όμως αποφάσισε και οι τρεις αυτές αιτήσεις να μπούνε στο αρχείο. Η Λιλο Βολφ πέθανε στις 24 Απριλίου 2003 χωρίς να βρει ποτέ τα οστά της κόρης της.
…..

https://mezopotamyaajansi.com