Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕΡΕΣ...!!! Η τουρκία μετέφερε 4.000 στρατιώτες στην κατεχόμενη Κύπρο και ετοιμάζει ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ...!!! Ιούλιος θα είναι πάλι...

Επικίνδυνη κινητικότητα έχουμε από την Τουρκία στα Κατεχόμενα. Η Άγκυρα όπως φαίνεται επιλέγει να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο, καθώς εδώ και ημ...

Ο Χ. Ακάρ απειλεί με νέο "Αττίλα" την Κύπρο, όπως το 1974 ...

Επικίνδυνη κινητικότητα έχουμε από την Τουρκία στα Κατεχόμενα. Η Άγκυρα όπως φαίνεται επιλέγει να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο, καθώς εδώ και ημέρες, σύμφωνα με τον Erkut Sahali που αποτελεί στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), ο Ερντογάν μετέφερε τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες από την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα.




Η δήλωση Ερκούτ Σαχαλι αναφέρει τα εξής:

24/6/2020 Τετάρτη 1000 άτομα
26/6/2020 Παρασκευή 1000 άτομα
28/6/2020 Κυριακή 1000 άτομα
30 άτομα την 30/6/2020 Τρίτη

Σύνολο: 4000 άτομα

Οι παραπάνω λεπτομέρειες είναι ο συνολικός αριθμός στρατιωτών που εισήλθαν και θα εισέλθουν στα κατεχόμενα μέσα σε μια εβδομάδα.

Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εδώ και ένα χρόνο με νέα αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Firtina των 155mm στο Κιόνελι, στον Άγιο Βασίλειο, στην Κυθρέα και την Άσσια, καθώς και με άρματα μάχης Leopard-2A4 στην Κυθρέα.

Τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο αριθμούν περίπου συνολικά 35.000 άνδρες που υπηρετούν σε μονάδες του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού των κατεχομένων.

Από αυτούς οι 17.000 στρατιώτες προέρχονται από την Τουρκία.