Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στη Γερμανία: Πάνω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού σε σφαγείο -6.500 εργαζόμενοι σε καραντίνα

Ο συνολικός αριθμός ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό σε σφαγείο στη βορειοδυτική Γερμανία αυξήθηκε σε 1.029, σύμφωνα με αξιωματούχ...


Ο συνολικός αριθμός ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό σε σφαγείο στη βορειοδυτική Γερμανία αυξήθηκε σε 1.029, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας.





Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο σφαγείο είχαν ξεπεράσει τα 600. Το ξέσπασμα της επιδημίας στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή Gütersloh, κοντά στο Μπίλεφελντ, έγινε γνωστό στις 17 Ιουνίου, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να συνδέει τα κρούσματα κορωνοϊού με αλλοδαπούς εργαζόμενους.





Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο, το οποίο έκλεισε για 14 ημέρες διοικείται από την Tönnies Holding, τη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στη Γερμανία. Ο περιφερειακός αξιωματούχος Sven-Georg Adenauer δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπήρξε «σημαντική εισαγωγή του ιού» στην κοινότητα.

Σε καραντίνα λόγω των κρουσμάτων βρίσκονται πάνω από 6.500 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων από την Βουλγαρία και τη Ρουμανία που ζούσαν σε μικρά καταλύματα που παρέχει η εταιρεία στους εργαζόμενούς της. Μέχρι στιγμής, πάνω από 3.000 εργαζόμενοι έχουν ελέγχει για κορωνοϊό.

Ο Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δήλωσε ότι στο κράτος στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο η έξαρση της επιδημίας μπορεί να περιοριστεί μέσα από ένα τοπικό lockodown.