Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παραλίες με drone, big brother επιτήρηση και πλαστικά δίχτυα. Καύσωνας και στις τιμές για ξαπλώστρα

Είναι αρκετές οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες ανοίγουν εκτάκτως, για να «υποδεχτούν» όλο αυτό το πλήθος που θα σπε...


Είναι αρκετές οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες ανοίγουν εκτάκτως, για να «υποδεχτούν» όλο αυτό το πλήθος που θα σπεύσει στη θάλασσα για να δροσιστεί από το πρωτοφανές για την εποχή 40άρι; Τι συμβαίνει με τα beach bars που εκμεταλλεύονται ομπρέλες και ξαπλώστρες και τι θα γίνει με την αστυνόμευση των παραλιών; Τι λένε 3 δήμαρχοι στο Dikaiologitika News.





Τα μέτρα που θα ισχύουν για τις παραλίες είναι αυστηρά και το ίδιο και οι συστάσεις προ το κοινό. Πόσες είναι όμως οι παραλίες που μπορεί στην πραγματικότητα να επισκεφτεί ο κόσμος αυτό το «καυτό» Σαββατοκύριακο;

Αυτές που διασταυρώσαμε ότι σίγουρα θα ανοίξουν (από αυτές που έχουν είσοδο) είναι οι εξής: Ακτή του ήλιου, Yabanaki, Varkiza Resort. H τιμή ξαπλώστρας και εισόδου πάντως, 1 ½ ημέρα πριν το άνοιγμα είναι ακόμα στον αέρα και κανείς δεν μπορούσε να μας πει με σιγουριά, κάτι για αυτό.



Πολλοί άλλοι, δεν προλάβαιναν να ετοιμαστούν μέσα σε διάστημα 2 ημερών. Ένα παράδειγμα, η παραλία Αστέρια/ Asteria στην Γλυφάδα όπου βρίσκεται και το γνωστό beach bar. Παράλληλα, οι παραλίες την εκμετάλλευση των οποίων έχουν ξενοδοχεία επίσης δεν μπορούν να ανοίξουν ( βλ.πχ Grand Resort Lagonissi) για αντικειμενικούς λόγους που σχετίζονται με την ημερομηνία ανοίγματος των ξενοδοχείων ( 8/6).

Κομφούζιο φοβούνται στον Δήμο Σαρωνικού
Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου είναι σχεδόν σίγουρος ότι στις παραλίες της δικής του περιοχής (Ανάβυσσος, Παλαιά Φωκαία κτ.λ) θα επικρατήσει κομφούζιο όπως άλλωστε συμβαίνει σε καθημερινή βάση ήδη. Όπως μάλιστα μάς είπε ο ίδιος τα βραδινά πάρτυ στις παραλίες της περιοχής είναι ο κανόνας - «Η Αγία Παρασκευή είναι ένα αστείο μπροστά σε αυτό που συμβαίνει εδώ κάθε βράδυ» μας είπε χαρακτηριστικά.

paralia385

H οργανωμένη παραλία της Γλυφάδας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο δήμος επιτηρεί (και) με drone την κίνηση στις παραλίες

Κατά τον ίδιο, τα beach bars που εκμεταλλεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες θα έπρεπε να ανοίξουν κι αυτά, για να μπορέσει να τακτοποιηθεί ο κόσμος καλύτερα και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.




Ιδιοκτήτης beach bar στην Ανάβυσσο μας είπε πάντως ότι είναι ακόμα ασαφές αν θα μπορεί το beach bar να εκμεταλλεύεται από τώρα ξαπλώστρες και ομπρέλες, μιας κι οι παραλίες με τα beach bar δεν θεωρούνται οι κλασικές οργανωμένες. Παρ’ όλα αυτά, στον δήμο του Σαρωνικού είναι σχεδόν ο κανόνας.

«Ρωτήσαμε το λιμενικό αλλά ούτε αυτοί γνωρίζουν αν θα μπορούσαμε να στήσουμε ομπρέλες και ξαπλώστρες, ελπίζουμε να πάρουμε σύντομα μια απάντηση» μας είπαν τόσο από τα beach bar στο Μαύρο Λιθάρι, όσο και στο Riviera Beach Bar στην παραλία της Λούτσας.

Όσο για τις τιμές χρέωσης, ένας ιδιοκτήτης beach bar στην Ανάβυσσο, ανέφερε ότι οι ξαπλώστρες που θα μπορεί να βάλει στα 2 στρέμματα που του αναλογούν δεν φτάνουν ούτε στο 1/3 αυτών που βάζει συνήθως, για αυτό κι ενώ παραδοσιακά δε χρέωνε ποτέ τις ξαπλώστρες παρά μόνο τον καφέ, αυτό το καλοκαίρι θα είναι τόσο πιεσμένη η κατάσταση που σίγουρα θα τις χρεώσει ίσως και € 5 την μία. Όσο για την τιμή του take away καφέ, η μέση τιμή χρέωσης που ακούσαμε στα beach bars ήταν τα € 3, 50.

« Θα είμαστε σε ετοιμότητα- με πλαστικό δίχτυ θα αποθαρρύνουμε τον κόσμο»
Όπως λέει στο Dikaiologitika News ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου: « Οι δικές μας αποστάσεις στις οργανωμένες πλαζ, ανάμεσα σε ομπρέλες και ξαπλώστρες φτάνουν στα 10 μέτρα. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα πράγματα πήγαν περίφημα και ακόμα και ανάμεσα στις ομπρέλες που κάποιοι λουόμενοι έβαλαν τις πετσέτες τους, οι αποστάσεις ήταν και πάλι πολύ ικανοποιητικές. Εμείς επιτηρούμε διαρκώς τις παραλίες μας με drones.

paralia69

Αυτό το Σαββατοκύριακο βέβαια θα πιεστούμε, το ξέρουμε ήδη. Στην Γλυφάδα, έχουμε 5 οργανωμένες αλλά ελεύθερες παραλίες, βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία. Οι παραλίες τα έχουν όλα- ντουζιέρες, ναυαγοσώστες κ.τ.λ. Πάντως αν παρατηρηθεί μεγάλος συνωστισμός εμείς θα παρέμβουμε με την δημοτική αστυνομία στην είσοδο της παραλίας. Αν χρειαστεί, οι υπάλληλοι θα αποτρέπουν τον κόσμο να εισέλθει συγκρατώντας το κοινό με ένα πλαστικό δίχτυ. Η ΕΛΑΣ πάντως δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να αστυνομεύει τις παραλίες. Κατά την γνώμη μου το θέμα αυτό πρέπει να λύνεται από το λιμεναρχείο».

Προβληματισμός υπάρχει και στην περιοχή του Μαρκόπουλου. « Ήμασταν προετοιμασμένοι για 1 Ιουνίου, όχι για τώρα, και έτσι ξαφνικά» μας είπε ο δήμαρχος της περιοχής Κωνσταντίνος Αλλαγιάνης και πρόσθεσε: « ακόμα δεν έχει λυθεί το θέμα των εποχικών εργαζομένων στην πλαζ Αυλάκι αφού εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Πρόκειται για καθαριστές, για ναυαγοσώστες κ.τ.λ. Εμείς παρ’ όλα αυτά θα ανοίξουμε αυτό το Σαββατοκύριακο την πλαζ Αυλάκι, λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχει εμφανιστεί και θα βάλουμε τους καθαριστές του Δήμου να κρατούν καθαρή την πλαζ. Όσο για την πολύ σημαντική επιτήρηση της εισόδου στην παραλία, στην είσοδο θα υπάρχει κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας. Θα διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι δεν μπουν παραπάνω από τα 200 άτομα που αναλογούν στα 5 στρέμματα. Η είσοδος πάντως και εκτάκτως, μέχρι να ταχτοποιηθούμε θα είναι δωρεάν ».