Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! «Εμφύλιος» στις ΗΠΑ! Άγριοι ξυλοδαρμοί και βία χωρίς όρια – Εικόνες σοκ σε Ντάλας και Νέα Υόρκη

Ο άγριος ξυλοδαρμός πολίτη στο Ντάλας. Άλλος ένας στο Πόρτλαντ. Ο θάνατος ενός ανθρώπου στην Ιντιανάπολη. Ένα περιπολικό που πέφτει πά...


Ο άγριος ξυλοδαρμός πολίτη στο Ντάλας. Άλλος ένας στο Πόρτλαντ. Ο θάνατος ενός ανθρώπου στην Ιντιανάπολη. Ένα περιπολικό που πέφτει πάνω σε κόσμο στη Νέα Υόρκη. Η οργή στις ΗΠΑ ξεχειλίζει μετά τη δολοφονία Φλόιντ και η κατάσταση εκτραχύνεται επικίνδυνα.




Μετά τους δυο θανάτους σε Ντιτρόιτ και Όκαλντ, άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Τσοβίν στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Οι ΗΠΑ φλέγονται, η βία «κυριαρχεί» και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλούν σοκ. Μετά τον αστυνομικό που σημάδευε δημοσιογράφους και τις εικόνες των εργαζομένων στο Reuters που δέχτηκαν πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες, έρχονται κι άλλες, πολύ πιο σκληρές. Πολύ πιο σοκαριστικές. Πολύ πιο αντιπροσωπευτικές του τι συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Στο Ντάλας, ένας άνδρας ξυλοκοπήθηκε άγρια από εξαγριωμένο πλήθος. Το σοκαριστικό και πολύ σκληρό βίντεο δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να τον κλωτσούν ενώ εκείνος είναι πεσμένος στο έδαφος. 10 με 15 άτομα τον χτυπούν ανελέητα μέχρι που μένει αναίσθητος. Λέγεται πως το θύμα κρατούσε μια μασέτα με την οποία απείλησε το πλήθος γιατί «φέρεται να ήθελε», σύμφωνα με την αστυνομία, «να προστατεύσει τη γειτονιά του από τους διαδηλωτές». Ο άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.




Άλλο ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Πόρτλαντ, όπου ένας λευκός άνδρας επίσης ξυλοκοπήθηκε άγρια. Το σοκαριστικό video τον δείχνει να τρέχει να ξεφύγει από ομάδα που τον κυνηγά, να πέφτει στο έδαφος και ενώ μοιάζει αναίσθητος κάποιος να τον κλωτσά μια αδιανόητη δύναμη στο κεφάλι.

Δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί πριν καταγραφεί στο βίντεο ο ξυλοδαρμός.