Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο κορονοϊός «χτυπά» και τα κοτέτσια - Ανατριχιαστική πρόβλεψη επιστήμονα: «Θα πεθάνει ο μισός πληθυσμός από τα κοτόπουλα»!

Ο πλανήτης ζει ακόμη στους... ρυθμούς της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο φαίνεται πως τα πολύ δύσκολα για το ανθρώπινο είδος δεν έχου...

κότες

Ο πλανήτης ζει ακόμη στους... ρυθμούς της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο φαίνεται πως τα πολύ δύσκολα για το ανθρώπινο είδος δεν έχουν φτάσει ακόμα, με τα κοτόπουλα να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Αμερικανός διατροφολόγος, Dr Michael Greger, ο οποίος στο βιβλίο του «How To Survive A Pandemic», αναφέρει πως οι ασθένειες που υπάρχουν στα κοτέτσια μπορούν να αφανίσουν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη!




«Με τις πανδημίες να εξαπλώνονται ραγδαία από άνθρωπο σε άνθρωπο, το ερώτημα δεν πλέον στο επίπεδο του 'αν', αλλά στο 'πότε'», αναφέρει στο βιβλίο του.

Το 1997, είχε ξεσπάσει το Χονγκ Κονγκ η γρίπη Η5Ν1, με αποτέλεσμα την θανάτωση 1,3 εκατομμυρίων κοτόπουλων, ωστόσο το στέλεχος που προκάλεσε τον ιό δεν εξαλείφθηκε.

«Όσο περισσότερα ζώα συνωστίζονται μαζί, τόσο περισσότερος είναι ο κίνδυνος μιας νέας πανδημίας και ειδικά οι ιοί που κρύβονται στους πνεύμονες των κοτόπουλων», σχολιάζει ο Greger.

Αυτό, το αιτιολογεί με το γεγονός πως ο συνωστισμός δεν επιτρέπει στα κοτόπουλα να κινηθούν, μένοντας ακίνητα για ώρες στο ίδιο σημείο εισπνέοντας όλα όσα υπάρχουν στα κόπρανά τους.


Όμως ο Greger, τονίζει πως ακόμη και αν αφήσουμε τα πουλερικά ελεύθερα, ο κίνδυνος μιας σοβαρής πανδημίας που να προέρχεται από τα κοτόπουλα, δεν μπορεί ποτέ να περιοριστεί: «Όσο υπάρχουν πουλερικά, θα υπάρχουν και πανδημίες».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Greger είναι δηλωμένος vegan και υπέρμαχος της διατροφής εξολοκλήρου με λαχανικά.