Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πέθανε αβοήθητη στη μέση του δρόμου περιμένοντας μάταια το ΕΚΑΒ

Αβοήθητη πέθανε μία γυναίκα στην Ιστιαία Ευβοίας. Αιτία; Το ΕΚΑΒ δεν έφτασε ποτέ στο σημείο με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στη μέση του δρόμου...


Αβοήθητη πέθανε μία γυναίκα στην Ιστιαία Ευβοίας. Αιτία; Το ΕΚΑΒ δεν έφτασε ποτέ στο σημείο με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στη μέση του δρόμου.





Με 1 ….½ πλήρωμα ΕΚΑΒ είναι η Ιστιαία στην Βόρεια Εύβοια, κι αυτό μόλις τα τελευταία χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι συχνά οι κάτοικοι να μένουν αβοήθητοι, όπως συνέβη σήμερα με μια 75χρονη που κατέληξε στην άσφαλτο με το ΕΚΑΒ να κάνει την εμφάνισή του μετά από μισή ώρα.

Η περιοχή της Ιστιαίας των 21.000 κατοίκων είναι με ένα πλήρωμα ΕΚΑΒ το οποίο μάλιστα ήρθε στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει κι άλλο ένα πλήρωμα το οποίο όμως η Ιστιαία το μοιράζεται με το Μαντούδι ( η απόσταση ανάμεσα στις 2 περιοχές είναι τουλάχιστον 1 ώρα).

Σήμερα το μεσημέρι, επί της οδού Κριεζώτου στην Ιστιαία, μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, παιδίατρος στο επάγγελμα σκόνταψε και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Κάποιοι κάνουν λόγο για εγκεφαλικό κι άλλοι για ανακοπή καρδιάς. Όποια κι αν ήταν η αιτία, η γυναίκα έμεινε αβοήθητη στην άσφαλτο επί μισή ώρα.

Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας. Το περιπολικό έφθασε άμεσα, αλλά όχι και το ασθενοφόρο. Το ένα που ανήκει στην Ιστιαία βρισκόταν σε διακομιδή με κατεύθυνση την Χαλκίδα κι ήταν ήδη 50 χλμ μακριά ενώ το δεύτερο πλήρωμα, βρισκόταν και αυτό με διακομιδή προς νοσοκομείο Χαλκίδας, 70 χλμ μακριά.


Η γυναίκα τελικά κατέληξε αβοήθητη, όπως βεβαίωσε και ένας γιατρός που βρέθηκε γρήγορα κοντά στο περιστατικό. Κάποια στιγμή ειδοποιήθηκε ένας εργαζόμενος από την απογευματινή βάρδια του ΕΚΑΒ στην Ιστιαία, ο οποίος έσπευσε στο Κέντρο Υγείας να πάρει το εφεδρικό όχημα (αυτό που χρησιμοποιείται όταν ένα από τα άλλα δύο πάθει κάποια βλάβη). Στο σημείο έφτασε μετά από μισή ώρα περίπου. Το άψυχο σώμα όμως της γυναίκας είχε ήδη μεταφερθεί από το σημείο προς το Κέντρο Υγείας, με τρόπο που ακόμα δεν είναι βέβαιος- κάποιοι λένε ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε με ….νεκροφόρα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες και καταγγελίες κατοίκων αυτά τα περιστατικά μόνο σπάνια δεν είναι. Πριν από μερικούς μήνες στην Ιστιαία, μια νεαρή γυναίκα, επιβάτης σε μηχανάκι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και παρέμεινε στην άσφαλτο επί 45 λεπτά…