Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ανοίγει τα τζαμιά ο Ερντογάν... και τα σενάρια για την Αγιά Σοφιά παίρνουν φωτιά

Στις 29 Μαΐου ξανανοίγουν τα τζαμιά στην Τουρκία που είχαν κλείσει λόγω κορονοϊού. Γιατί δεν θεωρείται τυχαία η ημερομηνία που επέλεξε...

ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ – Δείτε πως ήταν η Πόλη επί Βυζαντίου! – Makeleio.gr

Στις 29 Μαΐου ξανανοίγουν τα τζαμιά στην Τουρκία που είχαν κλείσει λόγω κορονοϊού. Γιατί δεν θεωρείται τυχαία η ημερομηνία που επέλεξε ο Ερντογάν. Ετοιμάζει ακραία πρόκληση;

Νέα σενάρια για τη λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί έχουν “φουντώσει”, με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τα τζαμιά θα ανοίξουν ξανά για τους πιστούς -μετά το κλείσιμο λόγω του κορονοϊού- στις 29 Μαΐου.

«Θα ανοίξουμε τα τζαμιά για προσευχή την Παρασκευή 29 Μαΐου βάσει των αποφάσεων που λήφθηκαν από τους κυβερνήτες και τους μουφτήδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ημερομηνία που επέλεξε ο “σουλτάνος” δεν είναι καθόλου τυχαία μιας και πρόκειται για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Τουρκικά ΜΜΕ εκτίμησαν ότι μαζί με τα τζαμιά θα ανοίξει και η Αγιά Σοφιά για προσευχή, με αφορμή το tweet που έκανε ο Αλί Ερμπάς, ιμάμης και επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) στην Τουρκία, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Ερντογάν.

«Θα ανταμώσουμε στα τζαμιά μας στις 29 Μαΐου. Πρώτα ο Θεός», έγραψε, αναρτώντας και μία φωτογραφία που δείχνει το Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά.

Τόσο οι χρήστες του twitter -όπως προκύπτει από τα σχόλια που του γράφουν- όσο και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ερμήνευσαν αυτή τη φωτογραφία ως… προαναγγελία για την ακραία πρόκληση που ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος.