Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΦΓΑΝΗ ΣΕΦΙΚΑ απογοητευμένη από την Ελλάδα δηλώνει :«Και σπίτι να μου δίνουν στην Ευρώπη δεν πάω πια»…. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ...

Το όνειρο για Ευρώπη της οικογένειας Αφγανών που έγινε δράμα Η Αφγανικής καταγωγής Σεφικά Ναζαρί όταν με όνειρο για Ευρώπη, πέρασε τα...

Το όνειρο για Ευρώπη της οικογένειας Αφγανών που έγινε δράμα

Η Αφγανικής καταγωγής Σεφικά Ναζαρί όταν με όνειρο για Ευρώπη, πέρασε τα σύνορα από Αδριανούπολη, η ελληνική αστυνομία την συνέλαβε,αλλά ενώ αυτή μαζί με τον σύζυγο της και 5 από τα παιδιά τους απελάθηκαν στην Τουρκία, η κόρη της η Ελίφ (3) και ο γιος της ο Φερίτ (20) έμειναν εκεί.




…………..

Η Σεφικά Ναζαρί που 2 μήνες τώρα δεν μπορεί να δει τα παιδιά της, λέει ¨Να κάνουν να συναντήσω τα παιδιά μου. Πλέον θα μείνω στην Τουρκία.¨ Η οικογένεια Ναζαρί μαζί με τα παιδιά είχαν όνειρα για Ευρώπη. Από το Αφγανιστάν πέρασαν στο Ιράν και από εκεί το 2014 έφτασαν στην Τουρκία. Η Σεφικά Ναζαρί μαζί με τον σύζυγο της τον Μεχμέτ, με τα 7 τους παιδιά και με άλλους χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν πριν από δύο μήνες στα σύνορα με την Ελλάδα. Η οικογένεια Ναζαρί μαζί με άλλους πρόσφυγες την νύχτα πέρασαν στην Ελλάδα. Καθώς όμως επενέβη η ελληνική αστυνομία, στην ταραχή που προκλήθηκε, η γυναίκα με τα παιδιά χάθηκαν μεταξύ τους. Η ελληνική αστυνομία απέλασε μια ομάδα προσφύγων μαζί με την οικογένεια της Ναζαρί. Αλλά η κόρη της η Ελίφ Ναζαρί και ο γιός της ο Φερίτ, μεταφέρθηκαν σε ένα καμπ στην Ελλάδα.

Η Σεφικά Ναζαρί που επί δύο μήνες ζει χώρια από αυτά τα παιδιά της, περιέγραψε αυτά που έζησε…¨Μας συνέλαβαν νύχτα στις 01:00. Μας πήγαν σε καμπ. Το πρωί στις 11:00 χώρισα από τα παιδιά μου. Εμένα με έβαλαν σε αυτοκίνητο. Όταν ήρθα στην Τουρκία είδα πως τα παιδιά μου δεν ήταν στην Τουρκία. Έμεινα δύο μέρες στα σύνορα στην Αδριανούπολη. Έψαξα παντού τα παιδιά μου….. Μετά ο γιος μου μου τηλεφώνησε από το τηλέφωνο κάποιου άλλου. Έμαθα πως είναι στην Ελλάδα. Ζητώ να γυρίσουν τα παιδιά μου στην Τουρκία. Γιατί δεν το επιτρέπουν; Εμείς δεν θα μέναμε στην Ελλάδα, θέλαμε να περάσουμε στην Ευρώπη. Γιατί το έκαναν αυτό, μας έκαναν ρεζίλι. Να ακούσουν την φωνή μου και να μου στείλουν τα παιδιά μου….

Δεν θέλω πια. Ακόμη κι αν η Ευρώπη μας δώσει σπίτι και μας πει πως ¨Θα σας πάρω με αεροσκάφος από Άγκυρα να σας μεταφέρω¨ δεν θέλω να πάω. Να μας στηρίξει η Τουρκία. Η κόρη μου γεννήθηκε στην Τουρκία, ας της δώσουν υπηκοότητα. Να γίνω Τουρκάλα πολίτης, θα μείνω στην Τουρκία. Δεν θέλω ξανά καμία χώρα. Να μας στηρίξει μόνο η Τουρκία¨.

https://www.haberler.com/https://tourkikanea.gr