Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες, Πόρος: Πότε μπορούμε να μετακινηθούμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε πως και πότε πρόκειται να γίνει η μετακίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλ...


Ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε πως και πότε πρόκειται να γίνει η μετακίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού.





Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τι ισχύει για τις μετακινήσεις στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Μάλιστα, μίλησε για τον επιτυχημένο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και τι θα γίνει στον τομέα του Τουρισμού.

Πιο αναλυτικά, είπε πως τα νησιά του Αργοσαρωνικού εντάσσονται στις μετακινήσεις που θα απελευθερωθούν στις 25 Μαΐου και όχι στις 18 του μηνός.



Επίσης, τόνισε ότι είναι ευτυχής συγκυρία για όλους τους Έλληνες, πως η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πρώτη φάση της πανδημίας και «επειδή έχουμε αυτή την πολύ καλή εικόνα όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε καλύτερη αφετηρία έναντι άλλων χωρών για να υποδεχθούμε αυξημένο αριθμό τουριστών του εσωτερικού και κυρίως του εξωτερικού» είπε.


«Προϋπόθεση είναι η άρση των στρεβλώσεων που υπάρχουν και η εξομάλυνση των μεταφορών. Θα έχουμε τουρίστες φέτος, δεν ξέρουμε τον αριθμό. Φυσικά δεν θα είναι το φετινό καλοκαίρι ίδιο με το περσινό, θα έχουμε ένα πλήγμα αλλά σκοπός είναι να περιορίσουμε τις απώλειες στο μικρότερο δυνατό επίπεδο και να προετοιμαστούμε από τώρα ώστε η χώρα μας να είναι φάρος ώστε να έχουμε μεγαλύτερη τουριστική περίοδο και να προετοιμάσουμε και την επόμενη τουριστική περίοδο. Χτίζουμε πάνω στη πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη φάση» προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την στήριξη του τουρισμού, που περιλαμβάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, τα εργασιακά και τα θέματα της οικονομικής στήριξης.

Επιπλέον, αναφερόμενος σε διακρατικές συμφωνίες για τον τουρισμό υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό το ότι έχουμε το κοινό πλαίσιο των κατευθυντηρίων γραμμών, που παρουσιάστηκε χθες από την ευρωπαϊκή επιτροπή, και αυτό θα αξιοποιηθεί στο έπακρο τους επόμενους μήνες. Επίσης υπογράμμισε ότι ταυτόχρονα εξετάζει η κυβέρνηση το ζήτημα των διμερών συμφωνιών, ιδίως για χώρες εκτός ΕΕ.