Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε αυτούς τους αθλητές θα επιτρέπονται οι προπονήσεις

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε σε ποιους αθλητές θα επιτροπόνται οι προπονήσεις και υπό ποιες προϋποθέσεις. Ατ...


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε σε ποιους αθλητές θα επιτροπόνται οι προπονήσεις και υπό ποιες προϋποθέσεις.




Ατομικές προπονήσεις
Ο Υφυπουργός Αθλητισμούς έκανε γνωστό πως θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Aτομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας
Επίσης, όσον αφορά τους αθλητές ηλικιών Εφήβων – Νεανίδων και μεγαλύτερες θα μπορούν να κάνουν μόνο προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους και μόνο για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως είναι το τένις, η ποδηλασία, το γκολφ, η ιππασία, η τοξοβολία, η σκοποβολή, η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης. Όλα αυτά πάντα υπό τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική ευθύνη.

Για τα μαχητικά αθλήματα (πάλη, Πυγμαχία, τζούντο, καράτε, κικ μποξ κ..α) επιτρέπεται προπόνηση μόνο φυσικής κατάστασης σε ανοικτούς χώρους και χωρίς επαφή και τηρώντας τις αποστάσεις.



«Προπονήσεις αθλημάτων υγρού στίβου σε κολυμβητικές δεξαμενές, θαλάσσιο σκι και αθλήματα παραλίας, όπως για παράδειγμα μπιτς βόλεϊ θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο. Όπως σε μεταγενέστερο χρόνο θα ληφθεί μέριμνα και για τους αθλητές ΑμεΑ», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.