Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιστιοπλοΐα: Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό για την απώλεια του Ολυμπιονίκη και συναθλητή του Βασιλέως Κωνσταντίνου, Γιώργου Ζαΐμη

Ο ελληνικός αθλητισμός «έχασε» έναν χρυσό Ολυμπιονίκη και μία σπουδαία προσωπικότητα του Ολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα καθώς ο ιστι...

ΕΟΕ

Ο ελληνικός αθλητισμός «έχασε» έναν χρυσό Ολυμπιονίκη και μία σπουδαία προσωπικότητα του Ολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα καθώς ο ιστιοπλόος Γιώργος Ζαΐμης «έφυγε» σε ηλικία 82 ετών




Την τελευταία του πνοή άφησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Γιώργος Ζαΐμης. Ο εκλιπών (αριστερά στη φωτογραφία), ήταν στο ίδιο πλήρωμα με τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου και τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ όταν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Ρώμης το 1960.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Γιώργου Ζαΐμη σε ηλικία 82 ετών.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πειραιά στις 28 Ιουλίου του 1937 και υπήρξε σπουδαίος αθλητής αλλά και καταξιωμένος παράγοντας, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, με το σκάφος Νηρεύς στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου.

Το 1964 κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

O Γιώργος Ζαϊμης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ενωση Συμμετασχόντων στους Ουμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς».