Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νεκροί από τον κορωνοϊό άλλοι δυο ομογενείς μας σε Νέα Υόρκη και Σικάγο

ekirikas.com_ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυο ακόμη ομογενείς προστέθηκαν στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. ...



ekirikas.com_ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυο ακόμη ομογενείς προστέθηκαν στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον 72χρονο Προκόπη-Αριστείδη Τζανετή, που πέθανε το βράδυ της Παρασκευής σε Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.




Ο Τζανετής, ήταν γεννημένος στην Αγιάσο της Μυτιλήνης και μετανάστευσε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ηταν παντρεμένος με την Ελένη Ιακώβου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Ελευθερία, την Βασούλα και τον Αριστείδη.

Ο «Μπέμπης», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν ένας σεμνός, λιγομίλητος και αγαπητός άνθρωπος. Ηταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Αγιάσου και σχεδόν κάθε χρόνο επέστρεφε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αναφέρει και η τοπική ιστοσελίδα «lesvosnews.net» στην οποία ήταν και ο βασικός χορηγός όταν δημιουργήθηκε.
Ο Τζανετής απασχολήθηκε με τις οικοδομικές επιχειρήσεις στην Αμερική, ενώ είχε συνεισφέρει οικονομικά στο έργο των τοπικών φορέων του χωριού του.

Στο Σικάγο, η τοπική κοινωνία θρηνεί την απώλεια του ιδιαίτερα αγαπητού Ελληνοαμερικανού κτηνιάτρου, Δρα Πήτερ Σακκά (Dr. Peter S. Sakas) - ΦΩΤΟ, που έσβησε στα 67του χρόνια, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Η είδηση του θανάτου του Δρα Σακκά σκόρπισε την θλίψη στην Ομογένεια, και όχι μόνο, αφού υπηρέτησε επαγγελματικά την περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια, όντας ιδιοκτήτης του Ιατρικού Κέντρου Niles Animal Hospital and Bird Medical Center, που αποτέλεσε το καταφύγιο για την αποκατάσταση της υγείας των τετράποδων φίλων.

Σύμφωνα με το δήμοσίευμα της Ανθής Μητράκου στην αγγλική έκδοση του «Ε.Κ.», ο Σακκάς άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Μαρτίου, αφού ο οργανισμός του δεν άντεξε τις επιπλοκές που προκάλεσε ο φονικός ιός.

Τα παιδιά του, Κόρτνεϊ και Κρίστοφερ, έκαναν ανάρτηση ενός ιδιαίτερα συγκινητικού μηνύματος στην σελίδα του Ιατρικού Κέντρου στο Facebook, με έμφαση στην φιλευσπλαχνία του πατέρα τους, αλλά και την αγάπη του για τα ζώα.